Казахстан одскочна даска у каријери Сергеја Бабић

Дејан Кондић
Казахстан одскочна даска у каријери Сергеја Бабић

НОВИ ГРАД - Дојучерашњи кошаркаш Слободе 73 Сергеј Бабић направио је неуобичајен трансфер, пошто ће у наредном периоду млади бек носити дрес казахстанског прволигаша Актобеа.

Иако има тек 20 година, Бабић иза себе већ има пет сезона у сениорском тиму Новљана и један је од носилаца игре тима. Једна од његових главних карактеристика је одличан шут за три поена, а уз то велики је борац на терену. Сергејев таленат и потенцијал препознали су људи из менаџерске агенције “Тимламеч” и одмах су га ангажовали. Бабић је имао неколико понуда из других лига Грчке и Шпаније, али је на крају изабрао Казахстан.

- Актобе игра у највишем рангу тамошње кошарке, добио сам одличне услове и нисам имао дилему.  Што би се рекло, био је ово позив који се не одбија. У казахстанском шампионату игра и члан ВТБ лиге Астана, а првенство се доста прати у Русији, тако да се у случају добрих игара отвара могућност да ме неко види из тих екипа - рекао је Бабић.

Оно што је занимљиво, њему ће тренер бити дама и то легендарна руска кошаркашица Елена Шакирова која је са тадашњим ЗНД-ом освојила златну олимпијску медаље у Барселони 1992. године. Бабић је овог љета доста радио на себи. Свјестан је да одлази у пуно јаче такмичење. Истиче да је спреман да покаже сав свој асортиман и да ће покушати да примијени све што је до сада научио. Младог шутера у његовој одлуци подржали су сви, пријатељи, тренери, а поготово породица.

- Кошарка ми је ушла у вене 2014. године, за вријеме Свјетског првенства у Шпанији. Одушевљено сам пратио игре националног тима Србије на том шампионату. Узор ми је је Богдан Богдановић. Те године сам заволио овај спорт и почео се бавити кошарком. Моји први тренери били су Игор Стојаковић и Драган Кукавица, а велику захвалност дугујем и тренеру у сениорском тиму Слободе 73 Дејану Кукавици. Они су ме подржали, као и моја породица. Идем тамо да покажем шта знам - истакао је Бабић.

Млади кошаркаш крајем августа одлази на озваничење уговора, а нова сезона почиње почетком октобра.

Срушио Славију

Током сезоне Бабић је одиграо неколико одличних мечева. Памти се, између осталих, дуел против приједорског Спартака у оквиру Прве лиге Републике Српске, када је уписао 29 поена, те против Славије из Источног Сарајева. Тада је на гостовању убацио 27 поена и постигао тројку за побједу у посљедњим секундама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана