Каратисти Синђелића без правог ривала у Зворнику

Дарко Пашагић
Каратисти Синђелића без правог ривала у Зворнику

Бањалука - Да су непресушан извор успјешних такмичара чланови Карате клуба "Синђелић" из Бањалуке потврдили су и на сениорском првенству Републике Српске, које је одржано протеклог викенда у Зворнику у организацији КК Српски соко.

Освојили су осам златних, једну сребрну и три бронзане медаље и са 29 бодова убједљиво су били први у генералном пласману. А, колико су били доминантни најбоље показује податак да је другопласирани Нитен из Градишке сакупио свега 11 бодова (двије златне, двије сребрне и једну бронзану медаљу). Треће мјесто са по осам бодова подијелили су Академац из Бијељине (три сребра и двије бронзе) и бањалучка Енергија (два злата и једно сребро), а пети је још један бањалучки клуб, Шеснаеста са седам бодова (једна златна, једна сребрна и двије бронзане медаље).

- Првенство је било изузетно јако и на њему је наступило 70 такмичара из 20 клубова. Освојили смо чак осам од укупно 16 златних медаља и са 29 бодова у генералном пласману далеко смо надмашили конкуренцију - нагласио је тренер Карате клуба Синђелић Мирољуб Кременовић, који је захвалио предузећу "Елнет ДОО" из Лакташа, која је помогла у одласку такмичара на првенство у Зворник.

Сви освајачи медаља са овог такмичења стекли су право наступа на сениорском првенству БиХ, које ће се 9. априла одржати у Сарајеву.

- Прије тога, односно 25. и 26. марта у Чачку ће бити одржано првенство Балкана за сениоре на којем би требало да наступи неколико наших такмичара и надам се да из Србије можемо донијети бар једну или двије медаље. Очекујем да неколико наших такмичара наступи и на Европском шампионату, које ће се од 5. до 8. маја одржати у Турској - наставио је Кременовић, тренер сениора који наступају у борбама, док је за кате задужен Небојша Девић.

Добре резултате Синђелића препознали су и у Градској управи, јер је ово једини карате клуб који је сврстан у другу категорију.

- Годинама смо најбољи не само у Бањалуци, већ доминира сениорском сценом у Републици Српској. Тренутно имамо 25 активних сениора, а оно што је још битније рећи да смо за 170 такмичара у овој години урадили љекарске прегледе, а толиким бројем не може да се подичи ниједан клуб - рекао је Кременовић.

Највећи дио тренинга овог клуба обавља се у студентском кампусу, гдје су смјештене просторије, али и сала Синђелића.

- Имамо предност што су то просторије које једино ми користимо, тако да можемо да тренирамо у било које вријеме, без чекања и других заврзлама. Осим тога тренинге за млађе одржавамо и у три бањалучке основне школе "Вук Караџић", "Свети Сава" и "Иван Горан Ковачић", те у Соколском дому. Осим Девића и мене, који радимо само са сениорима, имамо још седам тренера задужених за млађе категорије и у њиховом раду лежи кључ успјеха Синђелића - додао је Кременовић.

Бањалука опен

Карате клуб Синђелић биће 8. априла домаћин 13. традиционалног турнира "Бањалука опен 2017".

- На овој смотри наступиће клубови из цијеле БиХ и земаља региона, који ће се такмичити у катама и борбама, екипно и појединачно. Још је рано говорити, али очекујем да се у дворани "Борик" појави бар 700 такмичара - нагласио је тренер Карате клуба Синђелић Мирољуб Кременовић.

Најбољи спортиста

А колико је трофеја Синђелић најбоље говори податак да су чак четворица његових чланова проглашавани за најбољег спортисту Републике Српске. Први је био садашњи тренер Мирољуб Кременовић 1992. године, а послије њега то је пошло за руком Драгиши Вулетићу (1994), Далибор Благојевић (2000.) и Борис Јеличић (2001. године).

Иначе овај клуб је и најстарији у Бањалуци. Основан је 1969. године под именом Раде Личина, које је носио све до 1993. године када је постао Синђелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана