Капитен Борца Драшко Кнежевић срећан због побједе над Игокеом: Мало су нас потцијенили

Милан Зубовић
Капитен Борца Драшко Кнежевић срећан због побједе над Игокеом: Мало су нас потцијенили

БАЊАЛУКА - Чак 14 година чекао је Борац побједу над Игокеом и коначно је дочекао.

Велико изненађење приредили су Бањалучани у шестом колу Лиге шест БиХ и пред својим навијачима надиграли фаворизовани тим из Александровца резултатом 69:62, чиме су остали у игри за мјесто које доноси нови наступ у Другој АБА лиги. Сада већ далеке 2008. године, и то 20. маја, тројком Вила Френклина у посљедњој секунди “црвено-плави” су уписали посљедњи тријумф (80:77) над Игокеом, док овај меч није понудио толико драме мада узбуђења није мањкало. Гости су надокнадили минус од 19 поена из првог полувремена, повели у трећој четвртини, али нису преломили утакмицу у своју корист. Пресудна је била серија Борца 7:0 у посљедњој четвртини за 68:60, мада су гости били очајни у шуту из игре и имали су само 31 одсто, док су погодили само двије тројке из 23 покушаја.

- Срећни смо због побједе над Игокеом, о чијем квалитету не треба трошити ријечи као и добрим играма у АБА лиги ове сезоне. Чини ми се да су нас мало потцијенили након убједљиве побједе у првом колу, што смо ми искористили да остваримо тријумф. Имали смо и среће јер им је исцурило десетак тројки, док је нас шут добро служио и отворио пут ка тријумфу. Све у свему, лијепа и битна побједа за нас - рекао је капитен Борца Драшко Кнежевић који је завршио утакмицу са четири поена.

Најбољи код побједника били су Дијанте Болдвин, Стефан Кенић и Џошуа Канингем са по 13 поена. Код Игокее тројица су убацила по десет поена: Марко Јошило, Дешон Стивенс и Џејмс Робинсон. Борац је претходне двије сезоне играо у Другој АБА лиги, што му је и сада циљ.

- Побједа је веома битна за нас јер смо остали у трци за мјесто у Другој АБА лиги. Лошије смо започели такмичење у доигравању, али вјерујем да још можемо то поправити. Нико нам не бјежи превише и сви су достижни. Ипак, све зависи од нас самих. У преостала четири кола морамо играти најјаче до сада јер ће нас само то одвести до циља и поновног учешћа у Другој АБА лиги - поручио је Кнежевић.

Распоред

Утакмице седмог кола на распореду су средином седмице и снаге ће одмјерити: Широки - Борац, Леотар - Слобода, Спарс - Игокеа. Пласман: Широки 5-1, Игокеа 4-2, Спарс 3-3, Борац 2-4, Слобода 2-4, Леотар 2-4.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана