Капитен Борца Драшко Кнежевић и даље предводи екипу

Милан Зубовић
Капитен Борца Драшко Кнежевић и даље предводи екипу

БАЊАЛУКА - Капитен кошаркаша Борца Драшко Кнежевић и наредне године предводиће екипу која ће наступати у Другој АБА лиги и Лиги БиХ.

Његов останак велика је ствар за бањалучки тим, који ће доживјети тоталну реконструкцију у односу на прошлу сезону, а поред њега останак је потврдио тренер Драган Николић, којем ће и даље помагати Немања Томић.

- Већ прије мјесец сам се договорио са управом клуба у вези са наставком сарадње, тако да остајем и наредне сезоне. Остало је само званично да потпишемо уговор, али имам пуно повјерење у њих, посебно у предсједника Милана Ђајића тако да не бринем - кратко је прокоментарисао Кнежевић одлуку о останку.

Поред њега, начелан договор постигнут је и са Срђаном Кочићем, Немања Рељић има уговор, док би у екипи требало да остану Џонатан Дејвис и Таваријус Шајн који се опоравио од повреде Ахилове тетиве, мада их чекају разговори са руководством.

Нове ангажмане већ су пронашли Божо Ђумић (Херцеговац Гајдобра), Никола Танасковић (Игокеа), Миљан Марковић и Давид Маран (Младост, Мркоњић Град) док није реално очекивати да остане Хејден Леско, као ни Ђорђе Симеуновић који има жељу да се окуша у вишем рангу регионалног такмичења. Поред њега под знаком питања је статус Александра Радукића, Аљоше Јанковића и Мирка Љубоје.

Евидентно је да ће бити много долазака у Бањалуку до средине августа када би требало да почну припреме за нову сезону, која ће највјероватније бити играна по систему балон турнира, као што је био случај претходне који се показао као пун погодак. Према незваничним најавама, Друга АБА лига бројаће 16 екипа што је за два више у односу на прошлу сезону и била би играна три турнира по пет кола. Након тога би услиједило четвртфинале, полуфинале и финале, а у овој фази биле би игране двије утакмице баш као што је то био случај прошле сезоне, чиме би били смањени трошкови путовања свим клубовима који би имали много више времена за наступе у домаћим шампионатима и не би губили много времена на путовањима.

Учинак

Лигашки дио такмичења у својој дебитантској сезони Борац је завршио као трећи на табели са девет побједа и четири пораза. Бањалучани су елиминисани у четвртфиналу плеј-офа након пораза у другој утакмици од Подгорице резултатом 65:77, иако су прву ријешили у своју корист са 90:86. пресудан је био кош количник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана