Калабухов подржао Куваљу: Пријетње и санкције политичка одлука

Д.Р.
Foto: ГС

САРАЈЕВО - Амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов подржао је став предсједника Балканске бициклистичке уније и директора Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље да руски спортисти заслужују поштен третман, те нагласио да ни у ком случају не би смјели да трпе сакнције или забране у вези са наступима на међународним догађајима.

Њих двојица данас су се састали и закључили да су притисци Свјетске бициклистичке федерације са којим се Куваља константно сусреће зато што је затражио једнак третман за све спортисте, те пустио химну Русије на Свјетском првенству у аматерском бициклизму 2021, неосновани и да је јасно да су политичке природе. 

Куваља је додао да сарадња и пријатељство према великим нацијама, а нарочито према Русији, које његује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, треба да буде задатак свих у Српској. 

Разговарали су и о сарадњи између Руске Федерације и Републике Српске у области спорта, те успостављању чвршћих веза између Бициклистичког Савеза РС и Бициклистичког савеза Русије.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана