Јуниорски шампиони БиХ остали без одличја: Медаље послали другом клубу

Милан Зубовић
Јуниорски шампиони БиХ остали без одличја: Медаље послали другом клубу

БАЊАЛУКА - Циркус у режији Кошаркашког савеза БиХ настављен је и на завршном турниру за јуниоре одржаном у Бањалуци.

Игокеа је постала шампион, а медаље поново нису подијељене учесницима, јер се челници Савеза нису појавили у “Борику” да уруче одличја играчима Борца и Спарса и на тај начин их награде за њихов труд и залагање ове сезоне. Медаље су у Бањалуку послате брзом поштом која их је доставила на погрешну адресу, односно на ону коју је добила од КС БиХ, али та није била тачна, јер су у питању два правна лица. Елем, организатор завршног турнира био је КК Академија Борац МП чија је адреса Алеја Светог Саве 48 и чији је предсједник Аранђел Мишан, док су пехари послати КК Борцу (Симе Шолаје 7) чији је предсједник Милан Ђајић.

Своје виђење ситуације КК Академија Борац је изнијела у 14 тачака те су приложили фотографије на којима се види да је Савез помијешао два клуба. Слична ситуација десила се прије три седмице када су сениори Игокее постали шампиони БиХ, а медаље и  пехар нису им уручени након побједе у посљедњем колу. Као главног кривца за цијелу збрку око медаља оштећени клубови виде генералног секретара КС БиХ Амера Чолана и при томе наглашавају да је прошле године пожурио у Широки Бријег да играчима Широког подијели медаље за освајање шампионске титуле иако преостала три клуба нису играла на Фајнал фору.

- Не знам да ли то из КС БиХ раде намјерно или случајно, али је превршило сваку мјеру. Постоје два Борца у Бањалуци, која су два различита правна лица, а они су их помијешали као да их није интересовало коме шаљу и непрофесионално су се понијели према клубовима који су играли завршни турнир. Не знам зашто су то мени слали и заиста ми дјелује неозбиљно, јер нисам био у обавези да их подијелим играчима јер ме нико није обавијестио о томе. Пакет ћемо вратити Савезу па нек даље ради с њим шта хоће - рекао је Ђајић.

Тренер шампионске екипе Слободан Кецман који је уједно селектор јуниорске репрезентације БиХ остао је затечен ситуацијом након посљедње утакмице.

- Одиграли смо двије јаке утакмице, прву изгубили од Спарса да бисмо потом скупили снаге и само неколико часова након пораза добили Борац и постали шампиони. Остали смо затечени послије утакмице. Стварно не знам до кога је и цијела ситуација штети популаризацији кошарке. Жао ми је што дјеца испаштају и што им за успомену није остала фотографија са пехаром - рекао је Кецман.

Правдање и нова грешка

Покушавајући да оперу љагу са свог имена из КС БиХ су се огласили путем званичне интернет странице.

- Као што је раније било и најављено организатору турнира у дворани “Борик”, медаље и пехари уредно су достављени у петак, у 10 ујутро. Два дана прије него што је требало да буду додијељени. Постоји и документација која то потврђује, као и доказ да је све уручено на адресу Милану Џајићу, предсједнику КК Академија БМП Борац. Због чега Џајић и одговорни у КК Борац нису медаље и пехаре ставили на располагање службеном лицу КС БиХ које је било задужено да исте уручи екипама на крају завршног турнира за јуниоре, за нас је мистерија - поручено је између осталог из Савеза у којем очигледно не знају тачно презиме Милан Ђајића као и којем клубу је предсједник.

Брука

Спарси су заузели друго мјесто на завршном турниру, а негодовање су изразили на званичној “Фејсбук” страници клуба.

- Наша јуниорска екипа је освојила друго мјесто на завршном турниру у Бањалуци. Нови првак је екипа Игокее, а трећепласирани је Борац из Бањалуке. На крају треба додати и велику бруку и срамоту јер најбоље три екипе нису добиле пехар и медаље, што је незапамћено у свијету спорта - поручили су иза сарајевског клуба на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана