Јово Лукић био јунак прве гостујуће побједе Борца: Голови ми много значе

Дарко Пашагић
Јово Лукић био јунак прве гостујуће побједе Борца: Голови ми много значе

БАЊАЛУКА - Сада се много лакше дише, истакао је нападач Борца Јово Лукић, који је са два постигнута гола био један од најзаслужнијих за прву гостујућу побједу Бањалучана у овој сезони.

Изабраници Владе Јагодића у деветом колу м:тел Премијер лиге савладали су на сарајевској “Отоци” Олимпик са 4:1, што је била прва побједа “црвено-плавих” послије 11 година на овом стадиону. Уједно, Бањалучани су први пут од маја 2014. године на једном гостујућем терену постигли четири гола (тада су савладали Леотар на “Полицама” са 5:0). Прва два гола била су дјело младог Лукића, а онда се два пута у стријелце уписао и искусни Горан Закарић.

- Послије шест сушних првенствених утакмица у мене се полако већ почела увлачити нервоза, али ће ми сада када сам постигао ова два гола бити много лакше у наставку сезоне - рекао је Лукић, који је овог љета из Крупе дошао на Градски стадион.

Истакао је да је Борац у свим сегментима био бољи од домаћина и да је ова прва гостујућа побједа чиста као суза.

- Од самог почетка сусрета заиграли смо онако како је од нас тражио тренер Јагодић и било је питање тренутка када ћемо стићи до гола. Послије водећег поготка било је много лакше играти и зато не треба никог да чуди наша убједљива побједа - наставио је Лукић.

У првих осам кола “црвено-плави” су постигли чак 17 голова, али је само један био дјело нападача и то онај Лукића у другом колу против Слободе. Тренер Борца је стално истицао да је вријеме да нападачи прораде, али и да се мора имати доста стрпљења за њих, поготово за младог Лукића.

- Сигурно ми је то пуно значило. Истина, постојао је притисак, али до сада је посао за нас нападаче успјешно обављао остатак екипе. Вјерујем да ће се ствари промијенити у наредним сусретима - истакао је Лукић.

Овом побједом екипа из Платонове је остала на другом мјесту, али и показала да има квалитет да се умијеша у борбу за сам врх, можда и титулу.

- Превасходан нам је циљ да опет изборимо мјесто на европској сцени и зато желимо да што даље догурамо и у Купу, а прва препрека нам је већ у сриједу федерални прволигаш Травник. Не знам коме ће стручни штаб указати повјерење, али вјерујем да нећемо имати много проблема ако озбиљно приступимо мечу - наставио је Лукић.

У наредном колу на Градски стадион стиже Вележ, а онда су на реду три узастопна гостовања.

- Најважније је да савладамо Мостарце, а онда ћемо видјети шта даље. Вележ се до сада показао као екипа која може конкурисати за веома висок пласман, тако да би нам бодови у овом мечу имали вишеструки значај - додао је Лукић.

Премијер лига

1. Сарајево 8        6        2        0        18:8   20

2. Борац     9        6        0        3        21:11 18

3. Жељезничар    7        5        0        2        10:3   15

4. Вележ     9        4        3        2        13:11 15

5. Тузла сити       8        4        1        3        11:9   13

6. Ш. Бријег        7        3        2        2        9:8     11

7. Слобода 8        3        1        4        12:11 10

8. Зрињски 6        3        1        2        4:3     10

9. Радник   9        1        4        4        8:10   7

10. Крупа   8        2        1        5        6:12   7

11. Младост        8        2        1        5        7:20   7

12. Олимпик        9        1        0        8        7:20   3

Листа стријелаца

6 голова: Татар (Сарајево),

5 голова: Мујезиновић (Жељезничар), Цвијановић (Вележ),

4 гола: Врањеш, Закарић, Зиљкић (Борац),

3 гола: Лукић (Борац), Јуриљ (Широки Бријег), Османовић (Олимпик), С. Николић (Крупа), Хусејиновић (Слобода), Мулић (Вележ)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана