Јединство одустало од Прве лиге Српске

Зоран Вајкић
Јединство одустало од Прве лиге Српске

Градишка - Управни одбор шампиона Друге лиге РС Јединства из Жеравице донио је одлуку да овај клуб одустаје од наступа у Првој лиги наредне сезоне.

А ко ће бити десети члан елите Српске биће познато послије сједнице Извршног одбора ФС РС, која ће према најавама бити одржана до краја јуна. Када су се дешавали овакви случајеви раније предност за попуну лиге имали су клубови који су били испод линије испадања у првом рангу такмичења. Уколико пракса остане иста, Текстилац би и идуће године могао да игра у елити, јер је био боље пласиран од Дрине и Сутјеске. Тек онда у реду чекања је другопласирани тим друголигашког запада Борац из Шамца. Једина без наде у овом тренутку је мркоњићка Слобода, која је била посљедња у Првој лиги.

- Разлог одустајања су првенствено финансије. На претходној сједници Управног одбора донијели смо одлуку да до краја године сакупимо 120.000 марака, међутим видјели смо да то не можемо остварити. Нисмо добили ни очекивану подршку градских власти с обзиром на то да је буџет за спорт давно усвојен. Одлуку ћемо прослиједити Фудбалском савезу Републике Српске - истакао је предсједник Јединства Мирко Петровић.

Први човјек клуба из Жеравице посебно је нагласио да су и актуелни прописи били против њиховог клуба, јер у тек завршеној сезони нису имали у такмичењу три селекције у млађим категоријама.

- У Квалитетној омладинској лиги нисмо имали јуниоре, већ само пионире и кадете, а прописи јасно кажу да клубови Прве лиге морају у претходној сезони имати три селекције. Знали смо за ту одлуку и нисмо хтјели ФС РС да доводимо у незгодну ситуацију - додао је Петровић.

На сједници Управног одбора директор Јединства Сенад Хамзић поднио је оставку образлажући то заузетошћу на радном мјесту.

- Већ сам раније молио људе у клубу да ме разријеше те дужности са обзиром на то да радим у полицији и да имам превише обавеза и једноставно нисам могао више да квалитетно стигнем на двије стране - рекао је Хамзић.

Трио на проби

Са бившим шефом стручног штаба Јединства Бранком Савићем у Звијезду 09 отишла су и тројица фудбалера на пробу. У наредних седам дана челници премијерлигаша из етно-села Станишићи одлучиће да ли ће њихови чланови наредне сезоне бити Славен Ковљен, Стефан Милојевић и Драган Арежина. Уколико не задовоље вратиће се у Жеравицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана