Један тријумф мијења све

Душан Репија
Један тријумф мијења све

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее нису искористили нешто лакши распоред у претходна два кола АБА лиге, а шансу за поправни и другу побједу имају данас (17) у Загребу против Цибоне.

Чињеница је да су “вукови” тренутно у много бољој форми јер имају три побједе у низу, али је Игокеа пројектована да овакве ривале добија код куће, али и на страни. Минимални порази од Крке и Мега Бемакса разљутили су тренера Драгана Бајића, који је свјестан да његови играчи нису давали колико могу.

Реакцију су показали убједљивом побједом против Зрињског у Лиги БиХ, али се чека једна добра партија на Јадрану која може све да покрене. Бајић је свјестан да је моментум на страни екипе из Загреба.

- Цибона у овом моменту спада у ред екипа које играју најбољу кошарку. Види се континуитет у раду, играју сјајно у оба смјера. Одлично сарађују спољна и унутрашња линија, имају брз проток лопте. Нећемо се предавати, покушаћу да дам максимум да пробудим овај тим. Иако нам је ротација сужена, волио бих да се енергија коју дају млади играчи пренесе и на остатак тима. Надам се да ћемо се скупити и почети серију побједа - рекао је Бајић.

Он поново неће моћи да рачуна на Марка Томаса, а под знаком питања је наступ Мајка Грина. Уколико Американац не буде спреман, организација би поново могла да буде проблем. Бајић је најавио да ће већу улогу добити Дарко Талић који је то заслужио играма у првенству, а ту је и Ваидас Кариниаускас. У помоћ може да прискочи и један од најстандарднијих Кинан Еванс.

- Очекује нас тешка утакмица против тима који је у одличној форми, имају три везане побједе, квалитетне високе играче, добре шутере и неће нам бити лако. Наша енергија мора да буде на нивоу, морамо добро да уђемо у утакмицу и у том случају мислим да можемо стићи до побједе - рекао је Еванс.

Парови десетог кола АБА лиге, данас: Цибона - Игокеа (17), Мега Бемакс - Партизан (20). Субота: Будућност - Цедевита Олимпија (18), Крка - Морнар (20). Недјеља: Црвена звезда - ФМП (18). Понедјељак: Приморска - Задар(18).
 

СТАТИСТИКА

9         утакмице       9
15,3     минути       31,1
13,4      поени       15,8
3,5      скокови       4,3
0,4    асистенције  2,3
14,4     индекс       14

СКОР
7    9

У ЗАГРЕБУ
4:4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана