Један гол води у друго коло

Дарко Пашагић
Један гол води у друго коло

Трнава - Иако имају предност од 2:0 над Спартаком из првог меча првог кола квалификација за Лигу Европе, фудбалери Радника не размишљају превише о одбрани свог гола у сутрашњем реваншу, већ вјерују да би још један гол у мрежи Словака био рјешење свих недоумица у вези са проласком даље.

Прије двомеча два клуба Словаци су сматрани изразитим фаворитима, али послије првих 90 минута слика се промијенила и сада су Бијељинци у великој предности. Међутим, шеф стручног штаба Младен Жижовић спушта лопту на земљу и каже да ништа није готово.

- Очекује нас веома тежак и захтјеван реванш. Спартак је био фаворит прије меча, али смо им ми све то мало закомпликовали. Надам се да ћемо сачувати предност и да ћемо на њиховом терену успјети постићи барем један гол који ће, опет се надам, бити довољан за пролаз. Видјели смо да је све до нас, поготово у Бањалуци. Зато, ако ми будемо на правом нивоу и сведемо грешке којих је било на првој утакмици на минимум, мислим да имамо реалне шансе за пролаз - рекао је Жижовић.

Очекује се да млади стручњак и реваншу на терен изведе исти тим као и прије седам дана.

- На нашу срећу, протеклих дана није било никаквих повреда, али ћемо видјети послије вечерашњег тренинга ко ће на терен. Једино је сигурно, ван конкуренције је Срђан Бечелић, који је још 2013. у дресу никшићке Сутјеске зарадио црвени картон и због тога мора да паузира три сусрета. Надам се да ће комплетну суспензију одрадити ове сезоне - додао је Жижовић.

Један од најбољих у редовима Радника био је Демир Пецо, који је већи дио прошле сезоне провео ван терена због повреде.

- У првом мечу сам показао да сам се ужелио фудбала. Вјерујем да ће ово бити моја сезона, а отварање није могло да буде боље, јер смо савладали Словаке. Имамо велику предност из првог меча, али се не смијемо заносити. Најважније је да издржимо почетни притисак Трнаве. Ако у томе успијемо, јасно је да ће се у њихове редове полако увлачити нервоза, а ми ћемо бити све растерећенији. Најважније је да пружимо добру игру као и у првом сусрету, и ако тако буде, онда друго коло није далеко - рекао је Пецо.

Реванш меч између словачког Спартака и Радника судиће арбитри из Азербејџана са Рахимом Хасановим на челу.

Навијачи

Градска управа Бијељина обезбиједила је превоз за Словачку и улазнице за навијаче Радника који желе да посматрају реванш првог кола квалификација за Лигу Европе у Трнави. Полазак аутобуса из Бијељине планиран је сутра у шест часова са платоа код Саборне цркве, а повратак одмах по завршетку меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана