Јахорина спремна да угости 150 бициклиста

Душан Репија
Јахорина спремна да угости 150 бициклиста

Источно Сарајево - Олимпијска љепотица Јахорина и Источно Сарајево спремни су да угосте караван од 150 бициклиста који ће учествовати на Трци кроз Србију 29, 30. и 31. јула.

Поручено је ово на Јахорини гдје је одржана прес-конференција подом 59. издања најстарије бициклистичке трке у региону. Свечано представљање екипа заказано је за 29. јул, кружна трка улицама Источног Сарајева на програму је 30. јула, а 31. је старт друге етапе са Јахорине, одакле ће се бициклисти упутити ка Прибоју.

- Велика је част и признање за Јахорину и Олимпијски центар што оваква манифестација почиње управо код нас. Међународна Трка кроз Србију још један је доказ да је Јахорина планина са огромним потенцијалом за љетни туризам. Потрудићемо се да будемо добри домаћини свим учесницима. Захвалила бих представницима бициклистичких савеза Србије и РС што су препознали Јахорину као адекватну дестинацију, али и свима који су својом подршком допринијели реализацији трке. Сви учесници су добродошли да испробају све љетне садржаје на Јахорини и уживају на планини и опусте се прије почетка трке. Посебно радује да људи све више увиђају предности Јахорине и у љетном периоду и одлучују се да на планини проведу вреле љетне дане. На Јахорину су у току радови на седам значајних пројеката, који одлично напредују. Тренутно најзанимљивији је свакако изградња боба на шинама. Највећа љетна атракција на планини биће пуштена у погон током августа у дужини од 2.500 метара - рекла је портпарол Олимпијског центра Јахорина Сања Ћеремиџић.

Трећи дан трке, 1. августа, планиране су двије полуетапе, кружна трка на Златибору, а потом иста таква у Мионици, док је 2. августа посљедња етапа од Мионице до Пожаревца.

- Окупили смо врло јаке тимове из земаља окружења, али и Норвешке, Бјелорусије, Француске, Бахреина. Самим тим трка осим спортског има велики туристички значај, што су препознали сви градови домаћини, а посебно ме радује што су то Источно Сарајево и његове припадајуће општине - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Предсједник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић поручио је да два савеза из године у годину јачају сарадњу, што потврђује и трка “Београд - Бањалука”, која је одржана већ 13 пута.

Подршка

Велику подршку организацији дали су представници Источног Сарајева и Пала, а предсједник Скупштине ИС Мирослав Лучић и начелник Пала Бошко Југовић нагласили су да им је велика част, али и обавеза да буду добри домаћини.

- У Палама су тренутно одбојкаши и одбојкашице Србије, ускоро ће бити свјетски бициклисти и можемо да кажемо да је то велики корак за нас - рекао је Лучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана