Избор најбољег спортисте БиХ у 2020. години: У трци остали само најбољи

ГС
Foto: КК Игокеа

САРАЈЕВО - Рукометаш Бењамин Бурић, фудбалер Миралем Пјанић и кошаркаш Јусуф Нуркић у најужој су конкуренцији за награду за најбољег спортисту Босне и Херцеговине у 2020. години.

Стручни жири 20. јубиларног Избора најбољег спортисте БиХ, манифестације у традиционалној организацији "Независних новина" и Радио-телевизије БиХ на трећој сједници скратио је данас листе номинованих у свим категоријама, јавиле су "Независне".

У најужој конкуренцији за најбољу спортисткињу су бициклисткиња Лејла Тановић, кошаркашица Марица Гајић и одбојкашица Ајла Параџик.

Жири је анализирао и редуковао и листу у категорији за најбољу екипу, а  у ужој конкуренцији су Женски одбојкашки клуб Јединство Бимал, Женска кошаркашка репрезентација БиХ и Кошаркашки клуб Игокеа. Лауреат награде за најбољег тренера биће Горан Лојо (кошарка), Амар Њемчевић (бициклизам) или Драган Бајић (кошарка).

Листа кандидата за награду за најперспективнију спортисткињу такође је скраћена. У ужем избору су Лара Станић, Ајла Чајић (рукомет), Катарина Попић (одбојка), Софија Крајшумовић (фудбал), Мелиса Механовић (кик бокс), Лана Пудар и Иман Авдић (пливање).

За награду за најперспективнијег спортисту конкуришу: Олег Галић (одбојка), Алекса Вуковић (биатлон), Лука Перић (рукомет), Марко Максимовић (тенис) и Ајдин Хасић (фудбал).

Посљедњу сједницу стручни жири којег овај пут чине представници медија у БиХ, спортски радници, челници Олимпијског комитета БиХ и Министарства цивилних послова БиХ, а којим предсједава Слађана Голић, одржаће у децембру.

"Независне новине" и Радио телевизија БиХ 20. годину заредом организују Избор најбољег спортисте БиХ,  чији је партнер Олимпијски комитет БиХ, а уз подршку Министарства цивилних послова БиХ.

Награде ће бити додијељене укупно 12 категорија. Проглашење најбољих спортиста БиХ у 2020. години биће емитовано 14. децембра у 20 часова на БХТ 1 и порталу www.nezavisne.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана