Историја: Прва побједа Радника у Европи

Душан Репија
Историја: Прва побједа Радника у Европи

БАЊАЛУКА - Фудбалери Радника исписали су најљепшу страницу историје клуба, али и једну од најљепших фудбала Републике Спрске, јер су у првом колу квалификација за Лигу Европе савладали Спартак из Трнаве са 2:0.

Стеијелац првог гола за Бијељинце у европским утакмицама био је Недим Мекић, док је побједу потврио капитен Велибор Ђурић. Оваквим расплетом “плави” имају велике сансе да за седам дана у Словачкој направе још један корак и пласирају се у друго коло квалификација.

Радник је први пут играо у Европи прије три године када је морао да честита бугарском Бероеу (0:0, 0:2), али су момци Младена Жижовића сада показали много зрелију игру.

Након другог поготка препустили су иницијативу гостима и имали још неколико шанси за трећи гол из контранапада, али сигурно су презадовољни и овим резултатом.

Спартак је прошле године намучио Црвену звезду у квалификацијама за Лигу шампиона, па се касније докопао групне фазе ЛЕ у којој је освојио седам бодова у конкуренцији загребачког Динама, Фенербахчеа и Андерлехта.

Утолико је ова побједа Радника већа, а шансе за пролаз у другу послије првих 90 минута постале реалне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана