Источно Сарајево: Долазак на Свјетско првенство у бициклизму потврдио познати Џони Хугерланд

Срна
Источно Сарајево: Долазак на Свјетско првенство у бициклизму потврдио познати Џони Хугерланд

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Учешће на Свјетском првенству у бициклизму за аматере које ће у Источном Сарајеву бити одржано од 5. до 10. октобра потврдио је један од навећих бициклиста новије историје тридесетдеветогодишњи Холанђанин Џони Хугерланд.

Хугерланд је похвалио организацију недавно одржане квалификационе трке у Источном Сарајеву, наводећи да је све било на највишем нивоу, те да једва чега долазак на Свјетско првенство, саопштено је из Асоцијације за спорт.

- Кренућу од хотела, транспорта, до хране и наравно стазе. Види се да организатор познаје материју и да зна шта је потребно бициклистима. Зато се напорно спремам за октобар и једва чекам да се поново видимо - поручио је Хугерланд.

Са директором Свјетског првенства у аматерском бициклизму Владимиром Куваљом Хугерланд се упознао на квалификационој трци у Љубљани и одмах обећао да ће доћи у Источно Сарајево да вози квалификације, иако је већ имао норму за завршницу.

- Бициклизам је мој живот, па иако више нисам тако млад, а оне професионалне трке су иза мене, бицикл је и даље мој најбољи пријатељ. Послије година пресије и јурњаве за резултатима, сада уживам у животу истовремено возећи трке и сјајно се забављајући. Обожавам да видим нешто ново, а мало је рећи да сам се одушевио у Источном Сарајеву и на Јахорини - испричао је Хугерланд.

Он је нагласио да је Јахорина прелијепа, те да је планина, и поред тога што живи у Аустрији гдје има хотел, нешто што га сваки пут изнова фасцинира.

Иако је признао да му побједе више нису толико важне, Хугерланд је двије је забиљежио у Источном Сарајеву - прво је на Палама феноменално одвезао хронометар и одувао конкуренцију, а потом је и на Јахорину у Гранфондо трци стигао као први.

- Није било лако. На брду сам имао неке од својих најсвјетлијих тренутака каријере, али посљедњих десетак километара пред циљ на Јахорини осјетио сам велике проблеме. Почели су да ме хватају грчеви, стаза је прилично тешка, али ја волим изазове баш као и сви који се баве овим спортом, па не сумњам да ће Свјетско првенство бити врло занимљиво - нагласио је Хугерланд.

Свјетско првенство у бициклизму за аматере на програму је од 5. до 10. октобра, а биће вожене укупно четири дисциплине, хронометар, тимски хронометар, медиофондо трка и посљедњег дана 10. октобра, велико финале - гранфондо трка.

За сада је пријављено више од 450 бициклиста, а из готово 50 земаља свијета, а у посљедње двије седмице пред старт шампионата очекује се још доста пријава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана