Искусни штопер Марко Јовановић на пречац освојио публику Борца

Синиша Котараш
Искусни штопер Марко Јовановић на пречац освојио публику Борца

Бањалука - Сигурно најквалитетније појачање Борца у љетном прелазном року, искусни штопер Марко Јовановић, своје и више него квалитетне игре у “црвено-плавом” дресу крунисао је голом на утакмици против Вележа, у побједи свог тима од 3:1.

Ријетко кога је бањалучка публика тако брзо прихватила као некадашњег првотимца Партизана, а он им узвраћа одличним играма и крајње професионалним односом према обавезама у клубу за који наступа.

У мору играча који су продефиловали Градским стадионом у посљедњих десетак година, Јовановић дјелује као освјежење, па нису чудни аплаузи које редовно добија за сваку своју интервенцију у одбрани, али и “излет” у фази напада. А колико му је погодак значио, могло се видјети по начину на који га је, заједно са саиграчима, прославио испод западне трибине.

- Свакако да сам срећан и задовољан након постигнутог поготка, али је мени ипак најбитније да смо победили и да се, након три утакмице без тријумфа, враћамо на стари колосек. Важан ми је овај гол и због тога што сам га постигао код резултата 1:1 па нас је он све заједно подигао и одвео до коначног тријумфа - рекао је Јовановић у разговору за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, побједа над Вележом много значи за цијелу екипу, јер су три нова бода силно подигла самопоуздање уочи наставка првенства.

- Када играш у Борцу очекивања су велика, поготово сада када је ситуација у клубу стабилна и боља него у неким претходним годинама. Ми смо на старту првенства играли “топло-хладно”, у неким ситуацијама нисмо имали ни среће, па нам се сада мало вратило. Сигурно је да ће нам ова победа пуно значити, јер џаба је ако добро играш ако немаш резултата. Јер, резултат прави атмосферу и у клубу и ван њега, међу навијачима - тврди Јовановић.

Искусни фудбалер одушевљен је Бањалуком, али клубом, и каже да само недостају нешто бољи резултати да би комплетан утисак добио највишу оцјену.

- Морам бити искрен и рећи да уживам. Много ми је лепо, леп град, фини и нормални људи, гостољубиви. Чуо сам ја и пре о Бањалуци доста лепих ствари, а сада сам се у то и уверио. Што се тиче Борца, дошли смо из нижег ранга и негде сам и сам знао да ће бити мало турбуленције и мислим да није било реално да од самог почетка све буде на врхунском нивоу. Осим тога, стигло је и доста нових играча, нови је и тренер и све је то требало уклопити. Што се мене лично тиче, овде ми сјајно, баш као и мојој породици, која се дивно проведе сваки пут када дођу да ме обиђу. Уживам, и уз добре резултате биће још боље. Мислим да клуб има добру перспективу за играче, да можемо да направимо неке добре ствари, само треба мало времена и стрпљења - категоричан је Јовановић.

Свакако да његове добре партије у дресу Борца нису прошле незапажено, па је већ сада неколико клубова покушало да ступи у контакт са њим. Међутим, Марко тренутно не размишља о селидби.

- Има неких позива, немам шта да кријем, али ја на то и не обраћам пажњу. Имам уговор са Борцем до јуна наредне године и не желим сада да се бавим било каквим калкулацијама. Концентрисан сам искључиво на Борац, лепо ми је овде, желим да играм што боље и наставим са добрим партијама, па ћемо на лето видети шта и како ће бити. Ко зна, можда одем, а можда и продужим сарадњу са Борцем - поручио је Јовановић.

 

Умало опет у Партизану

Мало је недостајало да Јовановић прошлог љета по трећи пут обуче дрес Партизана, али је на крају ипак завршио на Градском стадиону.

- Тачно је да сам имао контакт са људима из Партизана који су се интересовали за моју ситуацију. Они су чекали трансфер Светозара Марковића да виде да ли им је потребан штопер, а мени је у међувремену стигла понуда из Борца. Партизан је у том моменту још био на чекању, Марковић је тек касније завршио у Олимпијакосу и све је остало на томе. Онда сам се ја договорио са Борцем, јер нисам желео више да чекам и нисам погрешио - појаснио је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана