ИO ФС РС одлучује о учесницима Прве лиге: Пет клубова јури три визе

Д. П.
ИO ФС РС одлучује о учесницима Прве лиге: Пет клубова јури три визе

БАЊАЛУКА - Послије данашње сједнице Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске биће дефинитивно познато којих ће 16 клубова у наредној сезони бити чланови Прве лиге РС.

Прије овог састанка, који ће почети у 11 часова, још једном ће се састати Комисија за реорганизацију такмичења лига савезног ранга и дефинитивно потврдити спискове клубова који ће наступити у Првој, другим (група запад и група исток) и трећим лигама (запад, центар, исток, југ).

Као што је познато, елитни ранг Српске прошле сезоне је бројао само девет, а у њему ће у наредном првенству играти чак 16 екипа, од којих је 13 већ познато. Међу њима је осам прошлогодишњих прволигаша - Рудар Приједор, Козара, Жељезничар спорт тим, Текстилац, Алфа Модрича, Славија, Подриње и Јединство, те Звијезда 09, која је испала из Премијер лиге. По пласману у другим лигама Прву лигу су изборили Борац из Козарске Дубице и добојска Слога (група запад) и Леотар и зворничка Дрина (група исток).

За остала три мјеста у овом тренутку конкурише још пет прошлогодишњих друголигаша. То су: Љубић, Слобода (Мркоњић Град) и Слобода (Нови Град) са запада, те Фамос и Сутјеска са истока. Иако то нико није желио да потврди прије састанка, готово је сигурно да су та три мјеста резервисана за Прњаворчане, Новограђане и Фочаке.

Нова сезона у Првој и другим лигама Српске требало би да почне 8. августа, док би трећелигаши требало да стартују седам дана касније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана