Импонује нам рад са Пилићем

Милан Зубовић
Импонује нам рад са Пилићем

Бањалука - Долазак у Бањалуку славног тениског тренера Николе Пилића након 60 година могао би да се назове празником бијелог спорта у граду на Врбасу.

Човјек који је као тренер са три различите репрезентације освојио Дејвис куп и при том створио неколико врхунских свјетских играча, међу којима се истиче актуелни свјетски број један Новак Ђоковић, има много тога да покаже онима који желе да уче, а међу онима којима с времена на вријеме пренесе своје знање су млади тенисер из Прњавора Дражен Петровић и његов тренер Бојан Мичић.

- Импонује када си на терену са Пилићем и питаш га за савјет јер су године искуства, квалитетног рада и резултата иза њега. Његови савјети углавном се односе на психолошку припрему јер Дражен улази у осјетљив период каријере када ће из јуниорске прећи у сениорску конкуренцију, гдје га чекају много старији и физички јачи противници. Тражио је да обратимо пажњу на технику и казао је да с­мо на правом путу. Према Пилићевом мишљењу, Дражен је комплетан играч и за сада технички све добро одрађује, док ће у наредном периоду то морати да подигне на виши ниво - рекао је Мичић.

Драженов отац је прослављени атлетичар из Прњавора Жељко Петровић који је наступио на Олимпијским играма 2000. године у Сиднеју. Сада је посвећен сину и његовој каријери, а много га радује тренирање са Пилићем, за којег има само ријечи хвале.

- То што имамо прилику да радимо са Пилићем за нас је, прије свега, велика част. За Дражена је сасвим случајно сазнао. Било је то током једног турнира који је гледао док је чекао да почне тренирати са својим учеником. Дражен је тада губио са 0:5, па је окренуо на 5:5 и добио тај сет. Испочетка није вјеровао да губи, а када је Дражен почео да побјеђује, рекао је да је то то, те да га не чуди његова побједа. Желио је да га упозна и био је одушевљен када је чуо да има исто име и презиме као славни кошаркаш по којем је и добио име. То је било прије неколико година и од тада имамо одличну сарадњу. Увијек нам изађе у сусрет и рекао је да га обавезно посјећујемо када нам се путеви споје. Одржи неколико тренинга са Драженом, укаже шта да ради даље и вјерује у њега да ће направити искорак у сениорској конкуренцији - изјавио је Жељко Петровић.

Познато је да је тенис скуп спорт па се Петровићи довијају на све начине како би успјели да обезбиједе несметане тренинге као и путовања.

- Некад не знам како успијевамо да скупимо паре и одемо на турнире јер све много кошта. Надам се и већој помоћи спонзора јер нама све много значи, било да је ријеч о опреми, смјештају, превозу, бесплатним терминима за тренинг... Дражен је један од најперспективнијих младих спортиста код нас па очекујем подршку и одређених институција - додао је Жељко.

Тест у Темишвару

Идући Драженов наступ биће на турниру у Темишвару почетком јула.

- Тамо ће бити паклено тешка конкуренција, али да би био најбољи, мораш да побјеђујеш најбоље па ће то бити велики тест за нас. Можда ћемо се одморити два-три дана и онда кренути у припреме за тај турнир - казао је Мичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана