Имам обавезу да вратим Борац у елиту

Милан Зубовић
Имам обавезу да вратим Борац у елиту

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца силовито су кренули у ову сезону Прве лиге Републике Српске и имају максималних седам побједа, а један од најзаслужнијх за то је повратник Небојша Павловић.

У досадашњем дијелу такмичења просјечно биљежи дабл-дабл учинак од 16,5 поена и 11,5 скокова, а послије шест година играња у иностранству вратио се у свој клуб. Момак који је поникао у редовима Борца нагласио је да је имао посебан разлог што је то урадио.

- Поред тога што сам желио да будем ближе кући и породици, имао сам добар разлог да се вратим. Прије шест година био сам капитен екипе која је поразом од Какња у “Борику” испала из Лиге БиХ, што ме прогања све ово вријеме, па сам одлучио да се вратим и помогнем клубу да поново избори наступ у највишем разреду. Уједно, организација клуба је на доста високом нивоу, сваким даном све је боље и лако смо се договорили о сарадњи - изјавио је Павловић.

Бањалучани су прошле сезоне остали без титуле шампиона Републике Српске након пораза од Леотара у петој утакмици финала плеј-офа пред домаћом публиком, а претпрошле су елиминисани у полуфиналу, такође у трећој одлучујућој утакмици.

- Искрено вјерујем да ће бити трећа срећа. За сада смо добро кренули и све иде својим током, мада ће све то пасти у воду када крене плеј-оф, када концентрација мора бити на максималном нивоу. Ипак, још је рано говорити о томе, морамо мислити на сљедећу утакмицу, а то је дерби са Приједором идућег викенда. Спој смо младости и искуства, имамо одличну атмосферу у екипи, што мора да уроди плодом - казао је Павловић.

Према његовим ријечима, екипа коју са клупе предводи Данило Палалић најпријатније је изненађење досадашњег дијела првенства са скором 6-1.

- Играли смо контролни меч са њима у припремном периоду када су показали да би могли пружати добре партије. Палалић је одлично спремио и “утегао” екипу, која тимски игра јако чврсто, без искакања појединаца, тако да нам неће бити нимало лако. Сусрет са њима вјероватно ће одлучити ко ће бити први на полусезони, па је ово велики тест за нас - рекао је Павловић.
 

Рад са Шћекићем

Борац је доста промијенио екипу у односу на прошлу сезону, па је много нових лица, а кормило је преузео Марко Шћекић, који је до љета био помоћни тренер.

- Шћекић је тренер почетник са великим играчким искуством, које одлично преноси на све играче. Сарадња са њим је одлична. Види се да је радио са многим тренерима, од којих је “покупио” много тога, а већину тога одлично преноси на све играче, па на сваком тренингу можемо доста тога да научимо - рекао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана