Играчи јесењег шампиона зарадили само по 290 марака

Дарко Пашагић
Играчи јесењег шампиона зарадили само по 290 марака

ОМАРСКА - Фудбалери Омарске коло прије краја јесењег дијела првенства осигурали су титулу јесењег шампиона у Другој лиги Републике Српске, група запад, јер у односу на другопласирани Челинац имају пет бодова предности.

Посебан куриозитет је да су играчи Омарске аматери, сви су из овог мјеста, а Управа клуба је пред почетак првенства донијела одлуку да за сваки освојени бод играчу припадне по десет марака, што значи да су за освојених 29 у досадашњем дијелу сезоне зарадили по 290 марака.

Ово је највећи успјех клуба основаног 1973. године, а до њега су дошли одличним играма у првих 12 кола. Послије два кола имали су половичан успјех, а онда је услиједила сјајна серија у којој су забиљежили осам побједа и два ремија, а у посљедњих шест кола освојили су максималних 18 бодова. Један од твораца овог успјеха је свакако шеф стручног штаба Миленко Вулета, који се на кормилу Омарске налази од 2011. године и практично је са већином ових играча још из јуниорских дана.

- Пред почетак сезоне на састанку сам играчима рекао да имамо екипу, која је способна да се бори за сам врх, али и да се неке ствари треба посложити. Наша предност је што се сви заједно добро познајемо, практично живимо једни за друге и нема никаквих несугласица око тима. Једноставно у свакој утакмици играју они играчи, који су у том тренутку најспремнији и приликом избора стартне поставе нема никакве љутње - нагласио је Вулета.

Овај клуб испуњава све инфраструктурне услове за одигравање прволигашких мечева, јер је на стадиону Омарске Рудар Приједор својевремено играо домаће утакмице у вишим ранговима такмичења.

- Пред почетак ове сезоне још смо “утегли” терен, санирали свлачионице, при крају смо и да завршимо ограду, тако да са те стране нема никаквих проблема да играм у вишем рангу. Једини проблем су финансије, јер смо углавном наслоњени на помоћ локалних привредника и неколико људи из овог краја који живе н раде у иностранству. Ту прије свега мислим на Жељка Бувача и Владицу Лемића, који су увијек уз клуб. У току је процедура да Омарска постане општина и ако би се то десило сигурно би било много лакше ријешити питање финансија - наставио је Вулета.

У клубу је регистровано 96 играча у свим узрасним категоријама.

- Наши јуниори, кадети и пионири уз сениоре имају такмичења у својим лигама, а предтакмичари и пјетлићи играју Лигу на подручју Приједора. Све у свему не треба да бринемо за будућност  - додао је Вулета, чији ће пулени у посљедњем јесењем колу наредног викенда угостити Челинац. 

Росић дао 14 голова

У првих 12 кола фудбалери Омарске остварили су девет побједа, два ремија и само један пораз уз гол-разлику од 37:16. Голове је постигло десет играча, а предњачи са 14 погодака Бранко Росић, који је уједно и водећи стријелац Друге лиге Републике Српске, група запад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана