Играчи Будућности из Пилице јесењи шампиони Друге лиге, група исток: Највећи успјех у години јубилеја

Дарко Пашагић
Играчи Будућности из Пилице јесењи шампиони Друге лиге, група исток: Највећи успјех у години јубилеја

ЗВОРНИК - Помало неочекивано фудбалери Будућности из Пилице постали су јесењи шампиони Друге лиге Републике Српске, група исток, а за то им је било потребно да у првих 15 кола остваре десет побједа и пет пораза и са два бода предности у односу Гласинац 2011 из Сокоца први прођу кроз циљ.

Током цијеле полусезоне изабраници Далибора Крезовића били су у самом врху табеле и зато никог не треба да чуди можда и највећи успјех клуба, који ће почетком наредне године прославити пола вијека постојања. Село које се налази између Бијељине и Зворника и које има 570 домаћинстава живи за фудбал, али ове јесени њихови симпатизери због вируса корона нису могли да буду уз своје љубимце.

- Клуб је основан 1971. године и већ  освајањем јесење титулу постигли смо највећи успјех у историји. Нисмо оптерећени првим мјестом, а наша жеља је и да на прољеће да пружамо што боље партије, па шта буде - нагласио је предсједник клуба Обрен Марковић, који је заједно са потпредсједником Миланом Лазаревићем и секретаром Војиславом Марковићем умногоме заслужан за резултате Пиличана.

Као и већина клубова у овом рангу такмичења, клуб је аматерски, играчи практично играју без надокнаде и углавном сва њихова примања се своде на трошкове превоза.

- У нашем мјесту има велики број заљубљеника у фудбал, а уз нас су и локални привредници: Драган Миловановић, Горан Ристић, Душко Ристић, Стево Лазаревић, Младен Јовановић, Горан Иванић, Милан Лукић... који нам помажу кад год је то потребно. Велику захвалност дугујемо и граду Зворнику, са градоначелником Зораном Стевановићем на челу. Резултатима које смо постигли ове јесени бар смо им се мало одужили - додао је Марковић.

Искусни играч Далибор Крезовић, који је наступао за чак четири премијерлигашка клуба - Леотар, Младост из Велике Обарске, Рудар Приједор и зворничку Дрину, уједно је и тренер.

- Оно што све нас радује је чињеница да је од 21 играча чак 11 из Пилице, а остали имају доста искуства на премијерлигашким и прволигашким теренима. Ту су некадашњи играчи Дрине Владо Ивановић и Иван Лазаревић, Душко Марковић је играо за Лозницу, наш најбољи стријелац са осам голова Драган Васиљевић за Дрину и Напредак из Доњег Шепка, Александар Ристановић за Мачву и Лозницу. Искусни чувар мреже Слободан Радић бранио је за Дрину и Власеницу, а капитен је домаћи фудбалер Раде Лукић. Сви смо складна дружина и зато не треба да чуде наши добри резултати. Покушаћемо да будемо на овом нивоу и на прољеће, а што је најважније, нисмо оптерећени резултатима - рекао је Крезовић.

Инфраструктура

Према ријечима предсједника клуба Обрена Марковића, Будућност испуњава све услове за наступ и у вишем рангу, односно Првој лиги Републике Српске.

- Стадион је направљен прије неколико година и за сада имамо 360 столица, а планирамо да их поставимо још 300. Што се тиче свлачионица и осталих просторија, све је недавно изграђено, а имамо и све млађе селекције које се редовно такмиче - истакао је Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана