Играчи Борца проводе радно дане у кућном карантину

Г.С.
Играчи Борца проводе радно дане у кућном карантину

За Сашу Кајкута, фудбалера бањалучког Борца, одмора нема током принудне паузе. Навикнут на свакодневну рутину професионалног спортисте новонасталој ситуацији прилагодио се на једини могући начин, па је тренинг са фудбалског “пребацио” на кућни терен.

Дан повратка пуним спортским обавезама, кад год то било, жели, каже, да дочека што ближи оптималној такмичарској форми, па се строго држи прописаног радног плана.

“Ми покушавамо уз индивидуалне тренинге, које нам шаље наш кондициони тренер на седмичном нивоу, да покушамо наше тијело да одржимо у што бољем стању и оптималном нивоу. Ја се надам да ће све ово ускоро да прође и да ћемо се брзо наћи на зеленом терену”, рекао је Саша Кајкут, ФК Борац.

Стријелац пет премијерлигашких голова ове сезоне, каже да је на свакодневној вези са бројним пријатељима из свијета фудбала. Свима је каже, пауза тешко пала, али га радује када чује да су сви доброг здравља. У овом трентуку, спорт је мање битан, каже Кајкут, те поручују да ових дана сви морамо да водимо рачуна о себи и другима. 

“Сигурно је да ми недостаје фудбал, али то је сада у другом плану. Најбитније је да се сачувају људски животи, да будемо максимално одговорни према себи и људима око себе”, истакао је Саша Кајкут, ФК Борац.

Оптимизам, својствен спортистима, не напушта све оне који су везани за овдашњи фудбал. Иако је, у овом тренутку, тешко прогнозирати дан када ће се лопта поново закотрљати стадионима од Бањалуке до Бијељине, тренер фудбалера Борца, Владо Јагодић узда се у најбољи могући сценарио. “Сада је најважнија дисциплина, да будемо одговорни, и да заједничким снагама савладамо ривала са којим се боримо ван терена”, поручује Јагодић који се нада да ће сезона, ипак, бити приведена крају. 

“Оно што је добро је, да ће УЕФА, изгледа, дозволити да сезона уђе у јул мјесец. Наравно, то ће да нарушие европска такмичења и почетак наредне сезоне, али вјероватно се воде тиме да, по сваку цијену, желе да се првенства заврше. Ја се дубоко надам да се то десити, и да ће се прије свега, ова ситуација смирити. Најважније је, ипак, здравље”, нагласио је Владо Јагодић, тренер ФК Борац.

Јагодић не крије да струку очекује тежак испит с повратком такмичарских обавеза. “Ово је за све нас потпуно нова ситуација” каже тренер фудбалеар Борца, алудирајући на мањак времена са којим ће се суочити приликом повратка у пуни тренажни процес. “Свака пауза остави трага на физичку припремљеност играча”, каже Јагодић који током паузе не сједи скрштених руку.

“Ово што момци раде код куће је један минимум за одржавање тонуса потребног за почетак тренажног процеса. Ја се надам да ћемо имати бар двије до три седмице за заједничке тренинге пред наставак такмичења. Ја сам направио план рада за три седмице. Међутим, најбитније је да сви остану здрави. За сада, што се тиче играча ФК Борац, сви су здрави као и њихове породице и надам се да ће тако и да остане”, рекао је Владо Јагодић, тренер ФК Борац.

У Премијерлиги БиХ одиграна су 22. кола, а фудбалери Борца, на принудну паузу отишли су са четврте позиције са освојих 36 бодова, девет мање од лидера првенства екипе Сарајева. (ATV)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана