Игор Јанковић: На вријеме смо сломили ривала

Синиша Котараш
Игор Јанковић: На вријеме смо сломили ривала

Приједор - Дерби кола старих спортских ривала заслужено је припао Рудар Приједору, који је већ након пола часа игре имао великих 3:0, што је изабраницима Игора Јанковића омогућило да меч мирно приведу крају.

Куриозитет утакмице представљала је чињеница да су тренери Рудара и Козаре, Јанковић и Неџад Жерић, у прошлој сезони сједили на клупама садашњих ривала.

Показало се да је дојучерашњи Градишчанин ипак боље припремио тим и на крају је славио заслужен тријумф који Приједорчане и даље оставља у “мртвој трци” са Крупом за првим мјестом и пласманом у Премијер лигу, бар до наредног викенда када ће ова два тима на Градском стадиону у Приједору одмјерити снаге у дербију шестог кола.

- Знали смо да је Козара увијек тежак и неугодан противник па смо у утакмицу ушли ријешени да ништа не препустимо случају. Мислим да смо, на крају, одиграли добру утакмицу и остварили заслужен тријумф. - нагласио је Јанковић.

- На вријеме смо постигли водећи погодак, убрзо још два, а до краја полувремена могли смо и да још који пут затресемо мрежу противника. У другом дијелу Козари смо свјесно препустили теренску иницијативу, са идејом да у полуконтри и контри урадимо нешто више. Најважније нам је било да се сачувамо евентуалних повреда или картона - додао је Јанковић.

Са друге стране, из табора Козаре стижу честитке за заслужену побједу, као и захвала за спортски дочек и домаћинство на Градском стадиону.

- Лоше смо ушли у утакмицу и одмах на почетку смо примили погодак, а то се ривалу какав је Рудар не смије дозволити. Покушали смо да се вратимо, али нас је други погодак пресјекао, док је трећи завршио сав посао. До краја полувремена смо били потпуно безидејни и добро да нисмо примили још неки погодак. У наставку смо били много бољи, покушавали смо да постигнемо гол и да утакмицу учинимо интересантнијом. Имали смо неке прилике, али нисмо успјели да их реализујемо. На крају, заслужена побједа Рудара и све честитке ривалу - поручио је тренер Козаре Неџад Жерић.

 

Рудар Приједор    3 (3)
Козара                     0 (0)


Стријелци: 1:0 Јаћимовић у 4, 2:0 Буразор у 27, 3:0 Калесић у 29. минуту.
Стадион: Градски у Приједору. 
Гледалаца: 300. 
Судија: Дарко Вукојевић (Добој) 7. 
Жути картони: Буразор, Максимовић (Рудар П.), Милић, Поповић, Новаковић (Козара).
Играч утакмице: Огњен Јаћимовић (Рудар П.) 7,5.


Рудар Приједор : Хамзабеговић 7, Матовић 7, Миловић 7, Пекија 7, Савановић 7, Буразор 7, Калесић 7,5 (од 75. минута Шикањић -), Јаћимовић 7,5, Павловић 7 (од 61. минута Малбашић -), Зекановић 7, Максимовић 7 (од 71. минута Арежина -). Тренер: Игор Јанковић.

Козара: Модић 6, Бубић 5,5, Распудић 6, Лолић 6 (од 77. минута Кукић -), Глишић 6, Јандрић 5,5 (од 46. минута Петковић 6), Милић 5,5 (од 38.  минута Поповић 6), Новаковић 5,5, Кукавица 5,5, Гаврић 5,5, Батар 5,5. Тренер: Неџад Жерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана