Игокеино мартовско лудило

Милан Зубовић
Игокеино мартовско лудило

ЛАКТАШИ - Мартовско лудило је пред кошаркашима Игокее. Управо термином марцх маднесс, којим се назива завршница такмичења универзитетских екипа у САД, може се описати згуснут распоред утакмица током трећег мјесеца текуће године, а увертиру за то изабраници тренера Драгана Бајића имаће ове недјеље од 21 час на свом терену против Будућности у 19. колу АБА лиге.

Током марта чека их велика борба на два фронта (регионално такмичење и топ 16 Лиге шампиона), гдје ће одиграти девет утакмица, док су почетком априла још три у ритму сриједа-субота, а прва дужа пауза слиједи им тек након сусрета са Црвеном звездом. Меч са Подгоричанима биће велики тест за лидера АБА лиге и он ће показати да ли је екипа спремна да оде до краја и приреди нове подвиге на регионалној и међународној сцени. Сам Бајић од почетка сезоне као примарни циљ истиче борбу за опстанак, а како је то већ одавно осигурано, клупски апетити су порасли, па треба очекивати да нападну прву позицију, мада би били презадовољни наступом у плеј-офу.

- Без обзира на прво мјесто које држимо у АБА лиги, немамо никакав притисак. Рекао сам својим играчима да је наша обавеза да до краја АБА лиге покушамо остварити што бољи резултат, а самим тим и што бољи пласман - казао је Бајић.

Игокеа има исти број побједа као Будућност (13) и пораз више (3). Подгоричани су падали у Лакташима четири пута, посљедњи пут октобра 2017, након чега су везали пет побједа. Ово је меч другог дијела сезоне, а није одигран онај из шестог кола, који је већ  два пута одгођен.

- Будућност је са великим амбицијама ушла у ову сезону АБА лиге и Еврокупа, а добру форму показали су резултатима на оба фронта. Колико су амбициозни ове сезоне говори податак да су промијенили тренера и поред добрих резултата, а ангажман човјека који се везао за НБА лигу у наредном периоду показује да је имао дебелих разлога да преузме екипу. О Дејану Милојевићу стварно нећу трошити пуно ријечи јер имам високо мишљење о њему као тренеру. Анализирајући противника и при том гледајући мој тим, нигдје нисам нашао предност у односу на њих када су у питању играчки квалитети и саме позиције. То значи да у утакмицу морамо ући са максималним ангажманом и дисциплином када је одбрана у питању, а задатке које поставимо пред себе испоштујемо не са 100 одсто већ са 120 одсто. Кроз такву одбрану морамо доћи до лаких поена и ако нам се укаже шанса, надам се да ћемо је знати искористити - истакао је Бајић.

Парови, субота: Задар - Партизан (17), Цедевита Олимпија - ФМП (19). Недјеља: Мега - Борац (12), Цибона - Сплит (19), Игокеа - Будућност (21). Слободна Црвена звезда.

Распоред

АБА Игокеа - Будућност (28. фебруар)

ЛШ Игокеа - Тенерифе (3. март)

АБА ФМП - Игокеа (6. март)

ЛШ ВЕФ Рига - Игокеа (9. март)

АБА Игокеа - Цед. Олим. (13. март)

ЛШ Игокеа - СП Бургос (16. март)

АБА Борац - Игокеа (21. март)

ЛШ Тенерифе - Игокеа (23. март)

АБА Задар - Игокеа (26. март)

ЛШ СП Бургос - Игокеа (31. март)

АБА Игокеа - Цибона (2. април)

ЛШ Игокеа - ВЕФ Рига (6. април)

АБА Ц. звезда - Игокеа (9. април)

АБА Игокеа - Морнар (16. април)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана