Игокеина машина од које стрепи Европа: Огњен Радошић ново српско кошаркашко чудо

Дејан Кондић
Игокеина машина од које стрепи Европа: Огњен Радошић ново српско кошаркашко чудо

ЛАКТАШИ - Европско првенство у кошарци за играче до 16 година почиње данас у Скопљу, а једна од највећих звијезда је Игокеин Огњен Радошић.

Капитен и најбољи играч репрезентације Србије пажњу овдашње јавности на себе је скренуо у пријатељској утакмици против Шпаније, када је постигао 38 поена. О Радошићу пише и ФИБА. На сајту свјетске кошаркашке федерације “орлови” се сврставају међу фаворите за медаљу, а Игокеин ас међу највеће звијезде турнира.

- Србија има изузетну генерацију и сигурно припада групи фаворита за освајање медаља. На крилу ће их предводити атлетски сјајни Огњен Радошић кога ће бити јако тешко зауставити када иде на продор до коша, као и у контрама. Он показује вјештину, а посједује и неке акробатске потезе у свом арсеналу. Љевак је и има потенцијал као шутер, мада му треба времена да постане константан. Очекује се да ће “пунити све колоне” и бити интересантан и у одбрани са својим брзим рукама - наводи се у тексту.

У Игокеи задовољно трљају руке. Свјесни су какав дијамант имају у својој ризници. Тим из Александровца је младог Београђанина уграбио испред носа Црвене звезде, Партизана, али и бројних иностраних клубова. Спортски директор Вук Радивојевић сматра да су рад са млађим категоријама и услови које клинци имају у Игокеи најбољи у региону.

- Огњен и његова породица препознали су квалитет нашег система и одабрали Игокеу испред бројних других клубова који су били заинтересовани за његове услуге. Довели смо га из Визуре, која исто одлично ради са младим играчима. Међутим, мислим да смо одскочили испред свих тимова у региону - поносно је истакао Радивојевић.

Један од тренера који раде са младим играчима у Игокеи Слободан Кецман истиче да се на Радошића мора обратити посебна пажња. Такође додаје да у Првој лиги Републике Српске, у дресу Студент Игокее има неопходну минутажу која му је потребна за даљи развој.

- Радошић има сјајне физичке предиспозиције, смисао за игру и стварно пуно обећава. Будућност је клуба и српске кошарке. Од њега имамо велика очекивања, јер је талентован и вриједан дјечак - рекао је Кецман.

Једна медаља овог љета већ је стигла у Игокеу. Алекса Човичковић, члан репрезентације Србије до 18 година, са својим саиграчима освојио је бронзу на минулом Европском првенству у Турској. Када на све то додамо да је првотимац Далибор Илић овог љета прешао у Црвену звезду, јасно је да дугогодишње улагање у младе даје резултате.

- Далибор је, мислим, био међу првим дјечацима које смо довели када су Игор Додик и Павле Ћоровић покренули ову причу око развоја млађих селекција. Драго нам је што је прешао у Звезду, јер је заслужио евролигашки ниво. Надам се да ће и остали ићи тим путем. Сада све добија смисао и даје резултате и на европској сцени. Требало је времена да систем заживи и да се ти момци оформе. На томе ћемо и даље радити и побољшавати услове које имамо - поручио је Радивојевић.

Хрватска први ривал

Србија ће на Евробаскету за играче до 16 година у Сјеверној Македонији бити у групи са селекцијама Словеније, Хрватске и Данске. Први ривал вечерас од 21 час је селекција Хрватске. “Орлићи” у суботу играју против Данске, док је дуел са Словенијом на програму у недјељу. Све екипе настављају такмичење у осмини финала, а шампионат траје до 20. августа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана