Игокеа великим преокретом стигла до побједе над Крком

Душан Репија
Игокеа великим преокретом стигла до побједе над Крком

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее успјели су да се извуку из практично безизлазне ситуације у одгођеном мечу 15. кола АБА лиге против Крке и упишу 11. побједу у сезони (77:64).

Када тим губи 16 поена разлике почетком другог полувремена, а противник при том “сипа” тројке из свих позиција, мало ко би сачувао мотивацију и концентрацију да крене у лов на преокрет.

Ипак, момци Драгана Бајића су показали да никада не одустају. Из напада у напад у другом полувремену предност гостију се топила, а проценти шута опадали, док су домаћи све више стискали у одбрани и у нападу стрпљиво чекали добре прилике како би поентирали.

Већ до краја треће дионице домаћи су успјели да преокрену (57:54), а у посљедњој само наставили гдје су стали како би избјегли неизвјесну завршницу.

Колико је у ствари значајна улога сваког играча Игокее показала је и ова утакмица, јер је Бајић у преломним тренуцима меча дао шансу младом Кости Кондићу, а овај му сјајном секвенцом у одбрани вратио на најбољи начин. Успио је деветнаестогодишни момак у финишу меча и да се упише у листу стријелаца.

У нападу је поново бриљирао Марко Јошило, који је свом бившем тиму испоручио 19 поена уз четири тројке из пет покушаја.

Без обзира на то, тешко је рећи ко је највише допринио преокрету. Џеки Кармајкл и Далибор Илић закључали су рекет и врједно скупљали скокове, Стефан Фундић допринио у оба смјера, Дарко Талић потигао двије врло важне тројке у финишу првог дијела када су гости буквално све погађали...

Игокеа је још једном потврдила да има главу и реп, те да неће бити никакво изненађење уколико се мимо очекивања домогне плеј-офа регионалног такмичења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана