Игокеа већ почела да склапа екипу за наредну сезону: Волер остаје, Илић одлази

Дејан Марић
Игокеа већ почела да склапа екипу за наредну сезону: Волер остаје, Илић одлази

ЛАКТАШИ - Иако кошаркашка сезона још није завршена, стручни штаб и челници Игокее већ су почели да склапају екипу за наредну кампању, па су тако договорили продужетак сарадње са америчким беком Антабијом Волером. С друге стране, најбољи играч “игоса” Далибор Илић овог љета ће по свему судећи дићи сидро.

Волер је играч који у сваком мечу може да направи превагу. У Лакташима је од прошле сезоне, у којој га је повреда одвојила од паркета на дуже вријеме. У актуелном првенству се, пак, вратио у препознатљиву форму, која је награђена новим уговором за момка који просјечно постиже 12 поена и 2,3 скока.

- Волер се вратио наком повреде из прошле сезоне и лично сам више него задовољан његовим учинком. Овдје не говорим само о игри, него и о људским особинама. Нисам имао дилему треба ли да продужимо сарадњу. Антабија је и сам показао интересовање да остане. Допада му се и клуб, средина, мој рад... Лако смо склопили посао - оцијенио је шеф струке Драган Бајић, који је и у овом шампионату АБА лиге свој тим одвео до плеј-офа, у којем је прејака била Цедевита Олимпија.

Потписом Волера ријешена је прва играчка једначина. Она друга је можда и најзанимљивија, а то је Далибор Илић. Момак из Вишеграда је напросто експлодирао и тешко да ће остати у Лакташима. То је потврдио и тренер Бајић.

- Далибор је пројекат клуба, заједно са још неколико младих играча. Политика клуба је да млади добијају шансу. Ја сам му као тренер у посљедње двије сезоне указао максимално повјерење и он га је оправдао. Играо је феноменално, јавност је само позитивно причала о њему и мислим да је дошло вријеме да направи сљедећи корак. Ми финансијски тешко можемо да га задржимо. Ако оде, нећемо бити срећни јер остајемо без битног адута. Међутим, бићемо и поносни на вријеме које је провео овдје и на његов развој - нахвалио је Бајић своју узданицу, која је у неким мечевима АБА лиге пребацивала магичну границу од 40 индексних поена.

Податак да у мају ради на тиму за сљедећу сезону показује Игокеину озбиљност. Под уговором су Стефан Ђорђевић, Никола Танасковић, Марко Јошило, Дарко Талић, Коста Кондић. Ускоро треба очекивати нове потписе.

- Ово је само почетак. Почећемо ускоро  разговоре са играчима који немају уговор. Изнијећу управи своје ставове, а на њој је да пронађе заједнички језик са њима. Имамо довољно времена да склопимо тим како треба - закључио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана