Игокеа у трилер завршници изгубила дерби против Будућности: Пораз не значи предају

Дејан Марић
Игокеа у трилер завршници изгубила дерби против Будућности: Пораз не значи предају

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее Един Атић тврди да тијесан пораз у дербију против Будућности (82:87) неће уздрмати екипу, те да се он и саиграчи неће предати у никад неизвјеснијој борби за улазак у плеј-оф АБА лиге.

 

“Игоси” су 37 минута држали конце игре у својим рукама. Додуше, “ђетићи” су константно одржавали прикључак, али при резултату 78:73, на три минута прије краја, чинило се да је домаћин ближи слављу.

И тада су ученици Драгана Бајића пали. Неколико брзоплетих напада су поклонили противнику. У дефанзиви су гостима дозволили отворене шутеве, нису успјели да заграде ни дефанзивни скок када се “ломило”... А све то дошло је на наплату. Будућност је преквалитетна и преискусна екипа да такве ствари не кажњава. Подгоричани су се “питали” у финишу, те су стигли до 13. тријумфа и скора 13-3.

- Пресудила је наша деконцентрација на крају. Нисмо били довољно фокусирани у посљедњих пет минута четврте четвртине. Реално, сами смо себе побиједили. Жао ми је због тога, јер смо пружили квалитетну игру у највећем дијелом утакмице. Нажалост, нисмо имали снаге да задржимо тај ниво у завршници - изјавио је Атић, који ове сезоне биљежи рекордне кошгетерске бројке на Јадрану.

Без обзира на корак уназад, искусно крило поручује да он и саиграчи нису рекли посљедњу ријеч и бици за доигравање. “Игоси” тренутно имају учинак 14-4, баш као и Морнар, с којим дијеле прво мјесто. Међутим, највећи ривали имају мање одиграних мечева па тренутни пласман може да завара. Тако је Мега трећа уз омјер побједа и пораза 13-6, Цедевита Олимпија четврта (14-3), Црвена звезда пета (14-2), а Будућност тек шеста (13-3). Јасно је да ће се у кругу ових тимова тражити четири плеј-оф визе.

- Спортски је надати се да можемо изборити доигравање. Има још доста да се игра, пред нама је још осам мечева. Нема бијеле заставе, даћемо све од себе да будемо међу четири - јасан је Атић.

Њему и саиграчима у седмицама пред нама посао ће бити додатно отежан пошто ће паралелно са регионалним такмичењем наступати и у Лиги шампиона. Већ у сриједу очекује их окршај са Тенерифима (18.30 часова) код куће. Потом у суботу слиједи гостовање код ФМП-а (13), четири дана касније и код ВЕФ Риге (18)...

- Послије сваке утакмице покушавамо да се одморимо, да напунимо батерије. Играње у ритму сриједа - субота неће бити лако, потрудићемо да се за овај изазован период припремимо и физички и психички - закључио је Атић.

Побједа би била заслужена

Тренер Игокее Драган Бајић изразио је жаљење што су његови ученици у финишу “испустили” побједу против Будућности.

– Меч је био јако квалитетан, са добрим трчањем на обје стране. Будућност је на свим позицијама боља у односу на мој тим, што се потврдило у овом дуелу. Падом концентрације у одлучујућим тренуцима смо изгубили сусрет. Нисмо се добро “пребројавали” при повратку у одбрани, дефанзивни скок нисмо исконтролисали, а напад у финишу није функционисао. Ипак, да смо добили, било би заслужено јер смо 35 минута играли јако добру кошарку - истакао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана