Игокеа у 20. колу АБА лиге гостује код Меге: Против умора и традиције

Де. М.
Игокеа у 20. колу АБА лиге гостује код Меге: Против умора и традиције

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее у 20. колу АБА лиге као гости ће покушати на плећа да оборе Мегу. Утакмица се игра у недјељу, у матине термину од 12 часова.

Неће им бити лако, јер домаћину “гори под ногама”, а и “игоси” су се прилично истрошили у посљедње вријеме, играјући мечеве првенства БиХ. Уз то, традиција им баш и не иде на руку. Ученици Драгана Бајића добили су прво гостовање код Меге, а потом су нанизали пет пораза.

- Морамо да гледамо себе. Постоји доза умора код мог тима, јер смо у 16 дана одиграли осам утакмица, што баш и није природно, поготово ако се зна да је било доста путовања. Сигурно је да смо и уморни послије двоструког програма у Херцеговини, али покушали смо да “напунимо батерије”. Далибор Илић нам се прикључио након репрезентативних обавеза, а ту је и Мајк Грин, који је пропустио утакмице домаћег шампионата. Идемо спремни. Имам доста мотива и покушаћу ту енергију да пренесем на своју екипу - оптимиста је тренер Бајић.

Шеф струке је свјестан да његову чету чека захтјеван задатак против састава којем је ово једна од најбитнијих утакмица сезоне у борби за јадрански опстанак.

- Ми смо у лакшој ситуацији, пуно смо растерећенији, а доза притиска је на њиховој страни. Ипак, ривал је у посљедње вријеме подигао форму. Квалитет је доказао убједљивом побједом против Цибоне у Загребу и дуелом са Црвеном звездом у Купу Радивоја Кораћа. Мега је подигла ниво агресивности, поготово кад је одбрана у питању. Мораћемо да се адаптирамо на ту агресивну игру. Противник и нападачки дјелује јако добро, поготово Кендрик Пери и Марко Симоновић. Они су можда и главне узданице екипе. Такође, не треба заборавити да им се прикључио и Иван Паунић - додао је Бајић.

“Игоси” након 19 рунди такмичења држе осмо мјесто са скором 7-12. Бајићева чета је избјегла “фењер”, а само још теоретски може пасти на претпосљедњу позицију, која води у бараж.

Здравствени билтен

Бајића може да радује чињеница да ће на гостовању код Меге моћи да рачуна готово на најјачи тим.

- Дарко Талић је већ дуго ван строја због повреде. Осим њега, сви су у тренажном процесу. Морам да похвалим Милана Вулића, који већ дуго “вуче” повреду рамена. Ради се о карактерном момку који је стиснуо зубе у посљедње вријеме и играо преко границе бола како би нам помогао да имамо ширу ротацију - појаснио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана