Игокеа тражи побједу код Турк Телеком: Побједа за остварење сна

Милан Зубовић
Игокеа тражи побједу код Турк Телеком: Побједа за остварење сна

АНКАРА - Пласман у другу рунду Лиге шампиона кошаркаши Игокее држе у својим рукама. Изабраницима Драгана Бајића потребна је побједа на вечерашњем (18.30 часова) гостовању Турк Телекому у шестом колу којом би као првопласирани прошли даље, мада могу даље и у случају пораза.

Уколико Александровчани евентуално буду поражени у Анкари, проћи ће у други круг ако Лимож, који је већ завршио такмичење, надигра Хапоел на свом терену, а меч је на програму у истом термину. Игокеа тренутно има тријумф више од представника Израела, али би у случају истог скора екипа из Јерусалима била у предности јер има бољу међусобну кош-разлику. Турк Телеком је већ обезбиједио пролазак даље, али би у случају пораза као другопласирани наставио такмичење међу 16 најбољих тимова.

- Чека нас изузетно тешка утакмица, можда и најтежа до сада, јер смо под одређеним психолошким притиском будући да побједом настављамо такмичење у Лиги шампиона, што би био нестваран успјех за нас и остварење сна. Најбитније је да пролазак даље држимо у нашим рукама и сада све зависи од нас, па се нећемо оптерећивати исходом утакмице у Лиможу. Турк Телеком је већ осигурао пролазак даље, али неће ући опуштено у овај сусрет јер сигурно жели да нам се реваншира за пораз у Лакташима, што им је једини неуспјех до сада. С друге стране, морамо поновити игру коју смо тада приказали на нашем терену јер само тако можемо до новог изненађења. Ове сезоне одиграли смо доста добрих утакмица, али та је била најбоља, јер смо изузетну нападачку екипу лимитирали на 66 поена. Знамо шта нас сада чека и неће бити ни слично као у првом мечу, али нисмо кренули на пут да се предамо унапријед већ да остваримо побједу - рекао је плејмејкер Игокее Дарко Талић.

Управо на његовој позицији требало би да дебитује Стивен Греј, који је доведен као замјена за повријеђеног Антабију Волера, а има искуство играња у елитном ФИБА такмичењу јер је ове сезоне наступао за Перистери и био најбољи играч октобра. Игокеа је била слободна протеклог викенда јер није одиграла утакмицу у АБА лиги будући да се Приморска повукла из такмичења, тако да су Бајићеви пулени имали више времена да се посвете припреми меча са представником Турске.

- Одрадио је тренинге са нама, још се уиграва, те се надам да ће бити велико појачање, односно да ће пружити добар дио онога што је приказивао ове сезоне. Пауза нам је добро дошла јер смо прије тога одиграли два веома исцрпљујућа меча, па смо сада успјели да се регенеришемо. Током цијеле сезоне имали смо проблема са отказивањем утакмица, што нам није ишло наруку, а сада нам је добро дошло. То морамо искористити на најбољи начин и вратити се кући с побједом - нагласио је Талић.

У другој рунди такмичења биће формиране четири групе са по четири екипе. У свакој групи наћи ће се по двије првопласиране и другопласиране екипе из првог круга, а пролазак на Фајнал ејт избориће по два прва тима из сваке групе. Побједници група прве рунде повлашћени су пред жријеб друге фазе, а Тенерифе, Тофаш, Хапоел Холон, Сарагоса, Стразбур и Брозе Бамберг су осигурали прва мјеста, док су Динамо Сасари, Нимбурк, АЕК и Нижњи Новгород осигурали друга мјеста на табелама својих група и налазе се међу неповлашћеним тимовима. Такмичење у другој фази почело би 2. и 3. марта и било завршено након шестог кола 6. и 7. априла. Четвртфинала би била играна 6. и 7. маја, полуфинала 8. маја, а финале 9. маја.

Група Г

1. Турк Телеком 5        4        1        393:391      9

2. Игокеа    5        3        2        371:376      8

3. Хапоел   5        2        3        409:394      7

4. Лимож    5        1        4        371:383      6

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана