Игокеа спремна за АБА

Милан Зубовић
Игокеа спремна за АБА

ИЗМИР - Генерална проба кошаркаша Игокее пред почетак нове сезоне АБА лиге била је доста успјешна, јер су Александровчани у Турској уписали побједу и пораз на турниру Каршијаке.

Тренер Драган Бајић углавном је задовољан издањем својих пулена мада га је забринуло одсуство неколицине играча због прехладе, што је пореметило његове планове пред финалну утакмицу. Игокеа је прво побиједила Бешикташ са 73:68, а потом је доживјела пораз од Каршијаке резултатом 71:90. Останак Антабије Теја Волера показао се као пун погодак јер је Американац одлично одиграо обје утакмице, као и претходни турнир у Мађарској, те је показао да је повреда скочног зглоба с почетка године сада ствар прошлости. Искусни бек шутер на двије утакмице убацио је 31 поен, док је Стефан Фундић проглашен за најбољег скакача турнира.

- Турнир се показао као веома користан, баш као што сам и рекао пред пут у Турску. Играли смо против два јака ривала и у полуфиналу против Бешикташа првих 25 - 30 минута нисмо били на нивоу на којем желим да будемо. Играчи који су са клупе улазили донијели су енергију, офанзивно и дефанзивно, па смо добили противника - рекао је Бајић.

Проблеми су се појавили пред финални меч, за који није могао рачунати на тројицу кошаркаша. Ипак, и у таквој ситуацији Игокеа је издржала 20 минута те је на одмор отишла са предношћу, али је Каршијака сјајно одиграла наставак.

- Остали смо без Стефана Ђорђевића, Марка Јошила и Далибора Илића, док су Милан Вулић, Џејмс Робинсон и Алекса Раданов морали да играју упркос тешким здравственим проблемима. Држали смо се док смо имали снаге и ширине, а пад се десио у другом полувремену, када се много осјетио недостатак тројице играча у ротацији. То је дошло до изражаја крајем треће и током цијеле четврте четвртине, када смо остали без енергије, што је довело до пада концентрације. То више није било оно што смо тренирали. Ипак, збирно гледајући, могу да будем задовољан. Више сам задовољан игром коју смо показали у поразу од Каршијаке него игром у утакмици са Бешикташем коју смо добили. Каршијака је два копља испред нас и истакла је кандидатуру за пехар Лиге шампиона. Сада треба да се опоравимо и вратимо тренингу те спремни дочекамо Борац - истакао је Бајић.

Утакмица са Чачанима на програму је у суботу у Лакташима.

Стиже Борац

Игокеа ће угостити чачански Борац идуће суботе од 17 часова. У другом колу 1. октобра гостоваће код ФМП-а, док ће у трећем (10. октобар) бити домаћин Црвеној звезди. У првом колу састаће се, петак: Морнар - Цибона (18), Црвена звезда - Сплит (20). Субота: Цедевита Олимпија - Крка (21). Недјеља: Мега - Студентски центар (12), Будућност - ФМП (19). Понедјељак: Задар - Партизан (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана