Игокеа се свети Лиможу

Дејан Марић
Игокеа се свети Лиможу

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее архивирали су велики јадрански тријумф над Мегом и окренули се вечерашњем изазову у Лиги шампиона, окршају са Лиможом (18.30 часова).

Ученици Драгана Бајића покушаће да побиједе умор, освете се ривалу за тијесан пораз у Француској (75:80), те евентуалном трећом побједом у елити продуже наду у пролаз даље. Исти тимови копља су укрстили на премијери и “игоси” су тада били надомак подвига. Водили су већи дио утакмице, али су посустали у самом финишу, дозволивши домаћину да преокрене резултат и упише, за сада, једино славље.

Бајићеви ученици брзо су се опоравили од тог неуспјеха, прво су очитали лекцију Турк Телекому, потом побиједили и Хапоел, након чега су им се Израелци реванширали. Чињеница да је Игокеа од састава из Јерусалима изгубила већом разликом него што је славила компликује јој ситуацију у групи Г. Па ипак, у случају да савлада Лимож, а затим у завршној рунди још једном побиједи Турк Телеком, проћи ће у наредну фазу и направити још један подвиг у кампањи у којој равноправно конкурише за плеј-оф АБА лиге и у којој у такмичарским мечевима има скор 14-5.

Велике заслуге за то иду на рачун Бајића, који није скоцкао екипу великих имена, већ ратнички тим способан да се ухвати у коштац са сваким супарником. Уосталом, листа “скалпова” које су “игоси” скинули ове сезоне је импозантна: Партизан, Турк Телеком, Хапоел, Црвена звезда... Зато неће бити изненађење ако и име Лиможа буде дописано на списак.

- Већ сам једном рекао, а поновићу, са овим момцима се не бојим никога. Свакоме ћемо стати на црту и покушати да га побиједимо. У АБА сезону смо ушли с циљем да што прије обезбиједимо опстанак, то смо остварили и до краја ћемо јурити што бољи скор. Сам улазак у Лигу шампиона био је велики успјех. Још смо у игри за наредну фазу и у преостале двије утакмице нам не пада на памет да калкулишемо. Наша обавеза је да нападнемо сваког. Ако нам се укаже шанса, искористићемо је и тако направити још један огроман искорак за све нас - јасан је Бајић.

На путу до нових подвига “игоси” ће бити суочени и са објективним потешкоћама.

- У недјељу смо играли исцрпљујућу утакмицу против Меге. Готово да нисмо имали времена за одмор и припрему меча. Ротација ће бити скраћена. Али, сигурно је да се нећемо предати без борбе - закључио је Бајић.

Без волера

“Игоси” ће Лимож напасти без Антабије Волера, америчког бека који се повриједио на претходном мечу против Меге.

- Волер је ван строја и на њега сигурно нећемо моћи да рачунамо. Отежавајућа је околност што у пуном тренажном процесу још увијек нису Далибор Илић и Никола Јовановић. Опет ће нам ротација бити смањена, али шта је, ту је - подвукао је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана