Игокеа отпутовала на квалификациони турнир за ФИБА Лигу шампиона: Рањени лав најопаснији

Милан Зубовић
Игокеа отпутовала на квалификациони турнир за ФИБА Лигу шампиона: Рањени лав најопаснији

ЛАКТАШИ - Летом из Лакташа за Београд, па даље за Софију, кошаркаши Игокее отпутовали су у бугарски Ботевград, гдје их очекују квалификације за ФИБА Лигу шампиона.

Пандемија вируса корона спријечила је одигравање меча у Лакташима, па ће на неутралном терену одмјерити снаге са Клужом у сриједу од 18 часова. Биће играна једна утакмица, а уколико Александровчани побиједе представника Румуније, два дана касније у другом колу састаће се са бољим из дуела Фрибург (Швајцарска) - Спортинг Лисабон (Португалија). Побједник тог сусрета избориће наступ у групној фази такмичења, гдје су већ жребани Дарушафака, Остенде, Хапоел Јерусалим, Бриндизи, Лимож, Сан Пабло Бургос и Турк Телеком. Тренер Игокее Драган Бајић имао је великих проблема током припремног периода, али се нада да ће славити у наредна два меча и изборити наступ у групној фази.

- Припреме нису ишле очекивано. Након окупљања све је било идеално, баш онако како сам пожелио, али онда су нам се неки играчи заразили вирусом корона, што је покварило ритам. Када је требало да сви будемо на окупу и брусимо форму, остали смо са осам-девет играча, тако да је било јако тешко одржати квалитетан тренинг. Уз то, и недостатак контролних утакмица био је посебан проблем, тако да се код екипе осјети недостатак мечева који су потребни да постигнемо жељену форму - изјавио је Бајић.

Екипу Клужа са клупе предводи Душко Вујошевић, којег је Бајић побјеђивао када је сједио на клупи Партизана, а тренер Игокее вјерује у пролазак даље.

- Рањени смо, али рањени лав је увијек најопаснији. Не идемо са бијелом заставом, нећемо се предати, иако је противник веома квалитетан и представља праву легију странаца. Екипа је попуњена на свим позицијама, али не гледамо толико њих колико гледамо себе и своју игру. Да смо комплетни, преузео бих улогу фаворита, али  у овом тренутку тешко је говорити о томе. Ко буде срећнији и спретнији, изаћи ће као побједник, а вјерујем да ћемо то бити ми - истакао је Бајић.

Други наступ

Биће ово друго учешће Игокее у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона. Први пут су наступили 2016. када је у двомечу Морнар из Бара био бољи, а годину касније одустали су од наступа, иако су имали право на то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана