Игокеа на Билбао, Бахчешехир и Нимбурк

М. З.
Foto: ABALIGA

МИЕС - Кошаркаши Игокее нису имали среће на жријебу група ФИБА Лиге шампиона.

Екпа из Александровца нашла се у групи Д са шпанским Билбаом, турским Бахчешехиром и Нимбурком.

Билбао се враћа у Лигу шампиона и прошле сезоне био је девети у АЦБ лиги, Бахчешехир је освајач ФИБА Европа купа те има велике планове за будућност, а већ су ангажовали Јаку Блажича, док је Нимбурк добро познат ривал јер су прошле сезоне играли заједно у групи (домаћини уписали побједе).

Трећу сезону заредом тренер Драган Бајић повешће екипу у реномирано европско такмичење у којем је током протекле двије сезоне биљежио сјајне резултате. Прве сезоне се из квалификација пробио до топ 16 фазе док је прошле стао у бараж за попуну топ 16 фазе.

Такмичење у новој сезони почеће у октобру, а до њега ће покушати да стигне ФМП. Ривал "пантера" у првом колу квалификација биће шпански Бреоган. Екипа из Железника није имала среће у жријебу јер је шпански представник сјајно играо прошле сезоне и заузео 11. мјесто на табели. Уколико ФМП слави ривал у другој рунди биће му чешка Опава. Уколико и њих прођу у финалу квалификација играће против бољег из мечева Гмунден/Парну Садам-Бакен Берс, а ако тријумфују у квалификацијама заузеће мјесто у групи Е, са Дарушафаком, Хапоел Јерусалимом и Рајзеном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана