Игокеа на свом терену побиједила МЗТ у АБА лиги: Реј заблистао као нико прије њега

 Милан Зубовић
Игокеа на свом терену побиједила МЗТ у АБА лиги: Реј заблистао као нико прије њега

ЛАКТАШИ - Предвођена маестралним Кендриком Рејом Игокеа је стигла до побједе против МЗТ-а резултатом 96:90, у деветом колу АБА лиге.

Амерички плејмејкер је убацио 37 поена уз сјајне проценте шута (10/14 за два и 3/6 за три), чему је додао четири скока и три асистенције за индекс корисности 44 па ће вјероватно бити МВП ове рунде такмичења. Уједно постао је најефикаснији играч Игокее на једном сусрету и престигао је Дезмонда Вашингтона те Брејдија Хеслипа који су дали по 35. Имао је Реј добрих партија ове сезоне, али ниједна није била као ова. Током 36 минута у игри водио је свој тим до пете побједе у АБА лиги па сада имају исти учинак као Задар и Будућност са озбиљним шансама да се домогну мјеста у плеј-офу. Ипак замало се могло десити да његов труд остане узалудан, јер су Скопљаци повели са 88:86, три минуте прије краја. Тада је одговорност преузео Харис Делалић који је везао осам поена (двије тројке), чиме је тим Драгана Бајића сломио отпор жилавог противника.

Тренер домаће екипе и даље има великих мука са повредама играча, а јасно му је да је сусрет добијен “на мишиће”.

- Ово је јако битна побједа за нас гледајући на моменат у којем се налазимо. Имали смо само осам играча у ротацији, јер се Никола Марић повриједио дан прије утакмице. Знао сам да ће бити пуно осцилација с обзиром на енергетску потрошњу због путовања на сусрет са Билбаом, након којег смо имали мало времена за одмор и припрему меча - рекао је Бајић.

За МЗТ је рекао да је незгодан тим који има доста искусних играча на свим позицијама те да има свјежине, јер игра са десет-једанаест играча у ротацији.

- Ипак, извукли смо побједу и не могу ништа замјерити својим играчима. Дали су свој максимум и појединим играчима морао сам да измишљам позиције. У једном моменту сам са двије тројке играо на високим позицијама, на позицијама четири са Делалићем и Јошилом. Ти су играчи планирани на позицији три, међутим десило се да играју на позицији четири и пет. Једноставно МЗТ је већим дијелом утакмице играо са пет играча који имају домет за шут за три поена, гдје сам морао да комбинујем одбрану, што доводи до пада концентрације у нападу и одбрани. На крају не треба тражити пуно замјерки мојим играчима због умора и свега осталог - казао је Бајић.

Игокеа је упала у тежак ритам утакмица. Времена за одмор нема и сада је очекују два гостовања.

- Брине ме да већ у петак играмо против Задра и у суботу путујемо за Праг на утакмицу Лиге шампиона против Нимбурка. У незгодном моменту су нам се десиле повреде, јер играмо свака три-четири дана. Гледајући ротацију коју имамо бојим се момента до којег ћемо моћи издржати. Рекао сам момцима прије утакмице да нас има колико нас има, да треба да свој максимум извучемо прије утакмице, дамо најбоље што можемо у овом моменту и да остваримо побједу која је тренутно најбитнија. Сад нам је важан одмор и припрема за Задар - истакао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана