Игокеа користи све Звездине слабости

Милан Зубовић
Игокеа користи све Звездине слабости

ЛАКТАШИ - Психолошки растерећена Игокеа има одличну прилику да дође до тријумфа у мајсторици полуфинала АБА лиге (уторак, 18.30 часова) против Црвене звезде која ће на свом терену бити оптерећена пласманом у финале, гдје је већ стигла Будућност.

Управо та растерећеност могла би да се покаже као пресудан елемент у одлучујућој бици јер “црвено-бијели” играју за спас сезоне и останак у трци за трофеј који им доноси позивницу Евролиге, док, на другој страни, чета Драгана Бајића игра за своју душу, јер је до сада вишеструко пребацила амбиције са почетка сезоне, али је јасно да не жели стати на томе. Александровчани су показали да се могу носити са вишеструким шампионом Јадрана, односно да им лежи њихов стил игре, да добро читају акције, те да имају одговор на сваку промјену ритма или одбране иако екипа из Београда има квалитетније појединце и већи буџет.

Међусобни скор ове сезоне је 2-2. Игокеа је обје побједе извојевала на убједљив начин и у потпуности надиграла “црвено-бијеле” који се не могу похвалити да су јој се реванширали истом мјером. Статистички гледано, од 16 четвртина Игокеа је добила девет, али ако се погледа општи утисак у осталим, онда се може закључити да је разлика у корист Александровчана доста израженија.

Као најсвјетлији период Звездине игре у све четири утакмице сматра се посљедња четвртина првог полуфинала коју је добила са 14 поена разлике и лимитирала противника на само шест поена. Лако је уочљиво да су “црни минути” Бајићеве чете у нападу током поменутог, као и меча играног у лигашком дијелу сезоне, одвели у пораз. Не рачунајући падове у игри, екипа из Републике Српске искористила је све слабости у игри евролигаша којег једино интересује наступ у елитном европском такмичењу. Те слабости односе се првенствено на позиције плејмејкера и центра, чија је сарадња била раскинута, а игра зависила од индивидуалне креације.

Београђани одлично користе предност домаћег терена и традиција је на њиховој страни када су у питању полуфиналне мајсторице. Звезда је до сада четири пута играла одлучујући, трећи меч на свом терену и све побиједили, али не би било никакво чудо да компактнији Бајићев тим заблиста по ко зна који пут ове сезоне. Уосталом, искусни стручњак је најавио одлазак по финале.

Антонић: Игокеа игра најбољу кошарку

Асистент у репрезентацији Србије и бивши тренер Црвене звезде Јовица Антонић похвално се изразио о игри екипе из Александровца.

- Игокеа игра најбољу кошарку у АБА лиги, најсадржајнију. Тренер Бајић зна одлично да сложи тим, петорку, да одреди начин играња сходно петорци којом располаже, па када на то додамо шутерски потенцијал, онда је то екипа која има добар распоред, где играчи добро читају ситуације и покушавају да остваре предност, да отварају боље позиције шута. Знају да играју унутра, знају споља, на пик енд ролу и пик енд попу су такође одлични, нижи играчи имају добру леђну технику и таква композиција им даје могућност да у одбрани на различите начине решавају проблеме - рекао је Антонић.

Кармајкл остаје

Центар Игокее Џеки Кармајкл, који је појачао тим пред почетак сезоне, и даље ће бити члан екипе из Александровца.

- Џеки Кармајкл, као неизоставан елемент овогодишњег успјеха, одлучио се на вјерност и нови потпис уговора са Игокеом на двије године. Са још два “елемента” преговарамо у вези са продужењем. Поносни на све до сада у овој сезони - написао је на “Твитеру” генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Раније је Един Атић продужио уговор о сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана