Игокеа корак до Лиге шампиона

М. З.
Игокеа корак до Лиге шампиона

БОТЕВГРАД - Кошаркаше Игокее још једна побједа дијели од наступа у групној фази ФИБА Лиге шампиона.

Александровчани су у првом колу квалификација, које се играју у бугарском Ботвеграду, побиједили Клуж резултатом 82:75, па ће за пролазак у групну фазу играти против Спортинг Лисабона који је био бољи од Фрибург Олимпика са 84:78. Тај сусрет на распореду је у петак од 18 часова. Изабраници тренера Драгана Бајића од самог почетка контролисали су сусрет и румунски тим је само пред крај меча озбиљније запријетио, али су одбили све нападе.

Игокеа је боље отворила сусрет и након десет минута већ је имала двоцифрену предност када је водила са десет поена разлике. То је био показатељ како ће се игра одвојати у наставку, а Клуж је најбољу игру приказао у других десет минута мада то није било довољно да се резултатски приближи. Као пресудна показала се трећа четвртина када се Игокеа одлијепила, а пред сам крај виђено је и мало драме на паркету када су Румуни притисли мада нису имали снаге за потпуни преокрет.

Најефикаснији код побједника био је Џеки Кармајкл са 25 поена и шест скокова, пратио га је Един Атић са 12, Антабиа Волер додао је десет. Код поражених, Џастин Едвардс убацио је 22.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана