Игокеа и Спарс играју нови меч

Милан Зубовић
Игокеа и Спарс играју нови меч

САРАЈЕВО - Спорна утакмица 14. кола Лиге БиХ између Игокее и Спарса биће поново одиграна, а термин је до идућег квалификационог прозора у фебруару.

Сарајевски клуб није се појавио у Александровцу у уторак навече када је утакмица била заказана тако да је комесар такмичења Синиша Јаковљевић предложио да буде регистрована службеним резултатом 20:0 за домаћина, али Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ то није прихватио и наредио је одигравање новог сусрета.

- Нова утакмица биће одиграна у термину о којем ће се клубови договорити, а то ће бити прије првог наредног репрезентативног прозора. Било је недостатка комуникације између чланова Управног одбора и клубова тако да није била спорна само утакмица између Игокее и Спарса. Четири клуба која играју АБА и Другу АБА лигу морају да буду флексибилнији када су термини у питању те да постоји мало више толеранције - рекао је члан УО КС БиХ Борис Спасојевић.

Такмичење у Лиги БиХ које је неправомоћно прекинуо генерални секретар Амер Чолан биће настављено по раније утврђеном календару.

- Толеранције мора да буде више и нико осим Управног одбора не може да прекида првенство које ће бити настављено како је планирано - нагласио је Спасојевић.

Проблем је настао када су Сарајалије одбиле понуђени термин играња правдајући се да немају довољно времена за опоравак јер их вечерас очекује меч Друге АБА лиге против Сплита и тражили су да меч буде одигран дан раније на шта у Игокеи нису пристали јер су мање од 24 сата прије тога играли меча АБА лиге против ФМП-а. Пошто се клубови нису успјели усагласити реаговао је комесар такмичења и по овлашћењима које је добио од КС БиХ одредио да термин меча буде два дана послије Игокеиног сусрета и два дана прије наступа Спарса у регионалном такмичењу. Тада је реаговао и генерални секретар КС БиХ Амер Чолан који је званичним дописом обавијестио клубове о прекиду такмичења и суспендовао номинације мечева 15. кола Лиге БиХ до састанка чланова Управног одбора док је комесар Јаковљевић то одбио јер је тврдио да према пропозицијама такмичења генсек нема овласти то да учини, већ само УО, те је подвукао да ће наредно коло бити играно што се на крају показало тачним.

Чолан потпредсједник

Генерални секретар КС БиХ Амер Чолан у тренутку именовања на ту функцију, почетком новембра 2018. године, био је потпредсједник КК Realway из Сарајева који се средином прошлог децембра фузионисао са Спарсом па сада носе званичан назив Spars Realway.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана