Игокеа гостује Остендеу у другом мечу баража Лиге шампиона: Побједа за топ 16

Милан Зубовић
Игокеа гостује Остендеу у другом мечу баража Лиге шампиона: Побједа за топ 16

ОСТЕНДЕ - Кошаркаши Игокее враћају се на терен након десетак дана принудне паузе узроковане инфекцијом вируса корона и само побједа им је у мислима против Остендеа.

Екипа из Александровца вечерас од 20 часова гостује у Белгији, а тријумф у другом сусрету баража за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона донијеће им пласман у другу рунду, другу сезону заредом. Овај сусрет требало је да буде одигран прошле седмице, али је одгођен за вечерас због великог броја инфицираних у табору екипе из Републике Српске. Први меч игран у Лакташима домаћин је добио резултатом 87:72. Тада је био лишен помоћи тројице “високих” играча Стефана Ђорђевића, Дешона Стивенса и Далибора Илића који се враћају на паркет па ће помоћни тренер Марко Бараћ имати већу ротацију мада је он указао на одређене проблеме јер је екипа дуго времена била без тренинга. Уједно, Игокеа ће покушати да дође до шесте везане побједе у оба такмичења гдје наступа.

Плејмејкер Дарко Талић вјерује да ће заједно са саиграчима већ вечерас ријешити питање путника у даље такмичење те да неће морати играти мајсторицу 20. јануара на свом терену.

- Очекује нас друга утакмица против Остендеа која је сигурно једна од најбитнијих у досадашњем дијелу сезоне. Свјесни смо да нас једна побједа дијели до пласмана у топ 16 фазу и сигурно да смо максимално концентрисани те да ћемо дати све од себе да остваримо тај циљ. Била би то велика ствар за све нас и за клуб да другу сезону заредом изборимо наступ међу 16 најбољих тимова Лиге шампиона. Мислим да је кључно да пренесемо енергију и став из прве утакмице без обзира на све проблеме које смо имали протеклих неколико дана - изјавио је Талић.

Капитен Игокее Марко Јошило рекао је да се екипа за овај меч спремала у специфичним условима, али да ће бити спремни за нови окршај.

- Остенде ће сигурно играти другачије него што је играо у Лакташима. То је екипа која игра јако добро на домаћем терену и мораћемо одговорити на прави начин како бисмо успели да победимо и пласирамо се у топ 16 - казао је Јошило.

Група К

Уколико избори пласман у топ 16 фазу, Игокеа ће играти у групи К заједно са Уникахом, Клужом и бољим из дуела Хапоел Јерусалим - Прометеј. Тим из Израела славио је у првој утакмици са 95:70 док је друга на распореду вечерас од 18 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана