Игокеа гостује код Будућности у четвртом колу АБА лиге: По изненађење у Подгорицу

Милан Зубовић
Игокеа гостује код Будућности у четвртом колу АБА лиге: По изненађење у Подгорицу

ЛАКТАШИ - Уморне кошаркаше Игокее очекује најтеже могуће гостовање у АБА лиги. Александровчани ће у суботу од 19 часова играти против Будућности коју још никада нису побиједили у Подгорици гдје су гостовали десет пута.

Тренер Драган Бајић и његови изабраници добили су ПАОК и Црвену звезду, а потом изгубили од Галатасараја у драматичној завршници, али без обзира на све пуном снагом ће напасти ривала који и ове сезоне нишани пласман у врху табеле. Ипак, одлазак плејмејкера и једног од најбољих играча Николе Ивановића доста је пореметио редове екипе која има скор 2-1 баш као и наредни ривал. Будућност је лако поражена од Црвене звезде коју је Игокеа лагано добила на свом терену.

- Чека нас још један тежак противник и четврта утакмица у десетак дана. Будућност је и у ову сезону ушла са високим циљевима када је пласман у питању. Ростер је добро посложен на свим позицијама са квалитетним играчима и са одличним тренером. Неће нам бити лако, али ћемо уложити максималан напор да покушамо изненадити фаворизованог противника - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Центар тима из Александровца Стефан Ђорђевић играо је меч против Будућности као члан ФМП-а и нада се тријумфу у “Морачи”.

- Чека нас још једна изузетно тешка утакмица против веома атрактивне екипе Будућности. Они сигурно улазе у ову утакмицу као фаворити, али ћемо покушати да пронађемо своје предности и да дођемо до још једног изненађења у АБА лиги - рекао је Ђорђевић.

Дио стручног штаба подгоричког тима на чијем челу је Александар Џикић је и Жарко Милаковић који је годинама радио са јуниорским тимом Игокее, а у два наврата био и први тренер. Уједно, члан Будућности Един Атић прошле сезоне носио је дрес Игокее са којом се договорио о продужетку сарадње за ову сезону, али се током љета преселио у главни град Црне Горе.

У осталим мечевима састају се, недјеља: Сплит - Студентски центар (12), Крка - Задар (19), Борац - Мега (18), ФМП - Морнар (19), Црвена звезда - Олимпија (21). Цибона - Партизан (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана