Игокеа гостује Црвеној звезди у мајсторици полуфинала АБА лиге: Побједа за финале

Милан Зубовић
Игокеа гостује Црвеној звезди у мајсторици полуфинала АБА лиге: Побједа за финале

ЛАКТАШИ - Поправног више нема и побједник ће у финале АБА лиге на мегдан Будућности.

У табору Игокее вјерују да вечерас од 18.30 часова могу направити подвиг на гостовању код Црвене звезде и славити у мајсторици полуфинала. Биће ово пети сусрет ова два тима ове сезоне и до сада је свако побјеђивао на свом терену, мада је екипа Драгана Бајића оба пута сјајно играла у Београду те била надомак тријумфа. Недостатак концентрације у кључним моментима два пута је коштао Александровчане и то је оно на шта сада морају обратити пажњу.

- У реваншу смо поново исписали историју клуба првом побједом у плеј-офу. Вруће главе послије меча рекао сам да смо одиграли утакмицу на високом нивоу и сада стојим иза тога, јер смо у највећој мјери испоштовали све договорено, поготово у дефанзиви. Знам са каквим момцима радим, пун сам самопоуздања и у Београд не идемо са бијелом заставом већ с намјером да добијемо тај меч, испишемо нову страницу и пласирамо се у финале. Након свих одиграних утакмица, поготово са Црвеном звездом, мислим да имам за право да тако размишљам. Вјерујем у оно што радим и да вјерујем у играче са којима радим јер је ријеч о групи јако поштених и интелигентних момака - рекао је Бајић.

Предност гостујућег тима лежи у чињеници да растерећени дочекују мајсторицу за разлику од домаћина који има императив освајања нове титуле што ће донијети поновни пласман у Евролигу.

- Много информација припремимо за утакмицу и они то на најбољи могући начин одраде на паркету. Као тренер немам притиска што сам настојао да пренесем на своје играче и да растерећени покушамо одиграти што бољу кошарку како у дефанзивном, тако и у офанзивном дијелу. Велики респект имам према Црвеној звезди и мом пријатељу Дејану Радоњићу који је изборио прво мјесто у лигашком дијелу такмичења. Неће нам бити лако јер Звезда посједује велики квалитет, игра на свом терену, али идемо са пуно самопоуздања да покушамо побиједити и пласирамо се у финале - додао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана