Игокеа гостује Будућности у одгођеном мечу шестог кола АБА лиге: Друга меч лопта за плеј-оф

Милан Зубовић
Игокеа гостује Будућности у одгођеном мечу шестог кола АБА лиге: Друга меч лопта за плеј-оф

ПОДГОРИЦА - Другу меч лопту за овјеру плеј-офа АБА лиге кошаркаши Игокее имаће вечерас од 20 часова против Будућности на гостујућем терену.

У питању је утакмица шестог кола која је већ два пута била одгађана и свој епилог требало би да добије вечерас док екипа из Републике Српске у Подгорицу стиже оптерећена кадровским проблемима. Тренер Драган Бајић не може да рачуна на повријеђеног Едина Атића док Стивен Греј нема право наступа јер је екипу појачао средином јануара и није био регистрован за шесто коло па ће кормилар тима из Александровца морати да тражи нова рјешења на позицији бека. Ровит је и Џеки Кармајкл од утакмице са Црвеном звездом у Београду прошле недјеље. Традиција Игокеи не иде у прилог јер је поражена на свих девет гостовања док су први меч ове сезоне изгубили на свом терену у драматичној завршници.

- Из Београда смо кренули пут Подгорице гдје нас очекује још један тежак меч. То је екипа која има највише амбиције у овом такмичењу и који доласком тренера Дејана Милојевића игра у одличној форми у посљедње вријеме. Сигурно нас чека тежак задатак, а оно што нас брине то је проблем са повредама наших играча Атића и Кармајкла, а право наступа нема Греј који у моменту одгађања утакмице није био лиценциран. Међутим, шта је ту је, састав који имамо на располагању покушаћемо максимално да искористимо и пружимо што јачи отпор Будућности. Најбитније је да здрави изађемо из овог меча да бисмо што спремнији дочекали крај АБА лиге, односно борбу за плеј-оф - изјавио је Бајић.

Игокеа има скор 19-5 и одличне шансе да осигура мјесто међу четири најбоље екипе гдје ће је одвести једна побједа у преостала два меча против црногорских тимова мада теоретски може проћи даље и уз два неуспјеха. Уколико Александровчани не тријумфују вечерас шансу ће имати на домаћем паркету против директног ривала Морнара који игра у очајној форми, а тренер екипе из Бара Михаило Павићевић раније је најавио да га не интересује завршница регионалног такмичења док је Џастин Хамилтон напустио тим. Воду на Игокеин млин могла да би да скрене Будућност која ће одмјерити снаге са Морнаром у одгођеном мечу и уколико тријумфује биће то осми пораз Барана који би отпали из игре за плеј-оф. Уколико чета из Александровца буде изједначена са Цедевита Олимпијом биће испред ње јер има бољи међусобни скор.

Двомеч

Први од два меча против Цедевита Олимпије Црвена звезда ће одиграти вечерас од 18 часова на свом терену, док ће у недјељу бити гост у Љубљани. Тренер Београђана Дејан Радоњић има проблема са саставом тима јер не може да рачуна на центра Лендрија Нока због административних разлога. Он је на Мали Калемегдан стигао 25. децембра, а утакмица је требало да буде одиграна пет дана раније док ће моћи да игра у Љубљани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана