Игокеа домаћин ФМП-у у 15. колу АБА лиге: Побједом заокружити лијепу серију

Душан Репија
Игокеа домаћин ФМП-у у 15. колу АБА лиге: Побједом заокружити лијепу серију

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее у недјељу од 20 часова дочекују најпријатније изненађење ове сезоне у АБА лиги ФМП, који још има реалне шансе да избори плеј-оф, док су Александровчани направили одличан посао у борби за опстанак са двије побједе у низу.

Трећа би их свакако додатно приближила циљу, али доћи до тријумфа неће бити нимало лако. Екипа из Железника помрсила је конце и много јачим тимовима, јер има младу, енергичну екипу, која не респектује ниједног ривала. Са друге стране, самопоуздање код момака Драгана Бајића много је веће након побједа против Морнара и у Љубљани над Цедевита Олимпијом.

- Ово је још једна у низу утакмица против тимова који претендују за плеј-оф. ФМП је тим који пратим још из припрема, није ми изненађење то што играју овако добру кошарку. Поштујем рад колеге Владимира Јовановића, види се његова попис на игри тима. Тријумф би нам много значио и на неки начин бисмо заокружили добру мини-серију. Чак и да смо изгубили претходне утакмице не бих се предавао, а овако је ситуација много боља. Рекао сам играчима да не смијемо да полетимо, имамо још много посла да бисмо остварили зацртано - рекао је Бајић.

Добар допринос претходним побједама дао је млади Далибор Илић, који се потајно нада новом слављу.

- У добром смо расположењу. Очекује нас захтјевна и тешка утакмица, јер је екипа ФМП-а састављена од младих кошаркаша допуњених са неколико искусних играча који дају тон игри. Играју можда и најљепшу кошарку у лиги. Што се нас тиче, евидентно је да смо подигли форму, имамо предност домаћег терена и надам се да ћемо наставити серију побједа које смо започели - рекао је Илић.

Као и на претходним утакмицама Бајић ће имати скраћену ротацију, јер ће због повреда меч пропустити Ђорђе Симеуновић и Срђан Кочић, а велико је питање да ли и колико ће моћи да помогну Кинан Еванс и Дорел Рајт. Добра вијест је да је регистрован доскорашњи члан Новог Пазара Милан Вулић, који је већ неко вријеме тренирао са Александровчанима. Вулић покрива бековске позиције, а једно вријеме је био и члан бањалучког Борца. У АБА 2 лиги ове сезоне постизао је 17,2 поена и имао 4,2 скока.

Дерби ове рунде играју Партизан и Цедевита Олимпија, екипе које претендују на сам врх табеле. Парови, субота: Крка - Будућност (17), Партизан - Цедевита Олимпија (19), Морнар - Приморска (21). Недјеља: Игокеа - ФМП (20). Понедјељак: Мега Бемакс - Црвена звезда (17). У петак су играли Цибона - Задар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана