Игокеа домаћин Чачанима у деветом колу АБА лиге: Борац први испит у пакленом децембру

Г.С.
Игокеа домаћин Чачанима у деветом колу АБА лиге: Борац први испит у пакленом децембру

ЛАКТАШИ - Прву од осам утакмица током пакленог децембра кошаркаши Игокее одиграће у суботу од 19 часова против Борца у деветом колу АБА лиге.

Биће то прво гостовање Чачана у Лакташима, а послије тога Игокеа би требало да веже три утакмице на свом терену, сљедећа је већ у сриједу против ФМП-а затим би 13. децембра требало да играју против Задра који у својим редовима има неколико инфицираних играча вирусом корона па је одгођен њихов меч овог кола против Цедевита Олимпије. Са Цибоном ће се састати 18. децембра у Загребу, а онда слиједе сусрети са Хапоелом из Јерусалима 22. и 24. децембра у Лакташима. Меч са Црвеном звездом планиран је 26. децембар, а одгођени против Будућности 30. децембра у Подгорици док ће другог дана Нове године гостовати Морнару у Бару.

- Познато је да смо у новембру одиграли само двије утакмице и као тренер са искуством из АБА лиге никад се нашао у овим ситуацијама. Мој стручни штаб и ја тешко се носимо са овим проблемима док нас у наредне четири седмице очекује девет утакмица. Можда је боље што ћемо играти толики број мечева јер је тешко одржати форму играча само на тренинзима. Током репрезентативне паузе имали смо само осам играча на располагању и било је јако тешко радити у том периоду - рекао је Бајић.

О игри наредног ривала изнио је низ похвала.

- Борац не требамо гледати са овим скором који имају у АБА лиги (1-6) јер игра лијепу кошарку што се могло видјети и прошле сезоне. Имају континуитет рада и рада тренера, а задржали су већи дио екипе. Играју јако лепршаво и сигурно ће знати да казне сваког ако им се то допусти. Када смо се комплетирали послије паузе покушали смо да играчима дамо што више информација. Ова утакмица најтежа ми је од почетка сезоне из свих ових разлога које сам набројао. Покушао сам разговарати са момцима да остану психолошки стабилни јер нам наредне три утакмице на домаћем терену могу донијети пуно тога па се надам доброј реакцији - нагласио је Бајић.

Парови деветог кола: Субота: Игокеа - Борац (19), Морнар - Партизан (19). Недјеља: Мега - Сплит (12), Црвена звезда - Будућност (18), Крка - Приморска (19). Задар - Цедевита Олимпија (одгођено). Цибона - ФМП (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана