Игокеа дочекује Партизан у петом колу АБА лиге: Окршај уморних и рањених

Милан Зубовић
Игокеа дочекује Партизан у петом колу АБА лиге: Окршај уморних и рањених

ЛАКТАШИ - Гостовање Партизана (субота, 20) проћи ће у тишини па ће Игокеа први пут бити равноправна са Београђанима на свом терену, што се тиче подршке са трибина, што раније није био случај у Лакташима гдје се скупљао далеко већи број симпатизера “црно-бијелих”.

Оба тима у овај меч улазе након пораза од француских тимова који је много теже пао Партизану него Игокеи. Београђане је на њиховом терену побиједио Бурж што је прелило чашу незадовољства па је отказ уручен тренеру Влади Шћепановићу, а екипу ће умјесто њега водити тренер јуниора Миливоје Лазић, јер су Шћепановићеви помоћници Александар Матовић и Данило Мијатовић позитивни на вирус корона. Као могућа трајна замјена спомиње се словеначки тренер Сашо Филиповски. “Црно-бијели” су на удару навијача, јер слабо играју на почетку сезоне у АБА лиги и Еврокупу, а самопоуздање играча је доста нарушено. С друге стране изабраници Драгана Бајића испустили су велику прилику да добију Лимож у гостима, а пут у Француску обиљежила су кашњења, па су доста уморни послије свих перипетија при одласку и повратку кући. Уједно, биће ово четврта утакмица Александровчана у 11 дана.

- Чињеница је да смо током протеклих десет дана више времена провели на путовањима него што смо тренирали и припремали утакмице. Умор је евидентан код мојих играча и имали смо један дан да се спремимо за Партизан. Оно што ме радује је приступ утакмици против Лиможа. Умор је и тада био видљив, али су оставили срце на паркету. Стално им говорим да сваку утакмицу морамо изаћи мушки, да се максимално боримо, испоштујемо све задатаке које поставимо испред себе и ако дође пораз људи ће знати да цијене труд. То очекујем од свог тима у наредној утакмици, да се максимално сконцентришемо, одиграмо агресивну одбрану па из ње дођемо до лаких поена. Битно је да имамо контролу скока у дефанзиви и пуну концентрацију током 40 минута па можемо очекивати позитиван резултат - рекао је Бајић.

Послије четири кола у регионалном такмичењу Партизан има по двије побједе и пораза, а Игокеа три побједе и пораз.

- Партизан је јако квалитетна екипа чега не мањка ни нама. У предности смо јер играмо код куће чему се радујемо након три везана гостовања и тешког пута у Француску. Морамо да се скупимо и ако дамо све од себе можемо добити овај меч - рекао је центар Стефан Фундић.

Парови петог кола, субота: Морнар - Мега (18), Игокеа - Партизан (20). Недјеља: Цибона - Приморска (17), Цедевита Олимпија - Будућност (19), Задар - Сплит (21). Понедјељак: Ц. звезда - Крка (18), ФМП - Борац (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана