Игокеа без права на поправни у мајсторици против Остендеа: Спремни смо да “гриземо” паркет

Милан Зубовић
Игокеа без права на поправни у мајсторици против Остендеа: Спремни смо да “гриземо” паркет

ОСТЕНДЕ - Поправног испита више нема. Побједник вечерашње утакмице у Лакташима (18.30) између Игокее и Остендеа избориће наступ у топ 16 фази Лиге шампиона.

Имала је Игокеа одличну прилику да на гостујућем терену овјери побједу из првог меча и заврши посао у два сусрета, али су посљедице нетренирања током десетак дана због инфекције вирусом корона неколико играча биле јасно видљиве. Екипа је испала из одличног ритма у којем је била до добијања позитивних резултата на “ковид 19” када је везала пет побједа, али до шесте није стигла. Да ће мајсторица бити играна у Лакташима било је познато већ након уводних осам минута игре када је домаћин повео са 30:5, и ту практично ријешио питање побједника. Гости нису успијевали да повежу конце своје игре на обје стране терена. У првих 20 минута примили су чак 50 поена што је било превише да се направи преокрет у наставку. Иако су се гости стабилизовали у других 20 минута било је то далеко од игре која је потребна за побједу. Дефинитивно, Игокеа мора да буде много боља у вечерашњем сусрету да дође до тријумфа који ће јој другу годину заредом донијети наступ међу 16 најбољих тимова елитног ФИБА такмичења. Тим поводом клуб је позвао навијаче да буду шести играч на предстојећој утакмици.

- Наш клуб очекује пресудна битка на европској сцени. Спремни смо да оставимо срце на терену, да “гриземо” паркет, да се бацамо на главу за сваку лопту... Знамо да неће бити лако, али вјерујемо, да сви као један, можемо направити подвиг. На путу до циља треба нам ваша подршка, треба нам хук са трибина, треба нам аплауз након промашаја, треба нам вјетар у леђа за сваки напад. Позивамо вас да дођете у нашу кућу у Лакташима, да будете наш шести играч у походу на топ 16 фазу ФИБА Лиге шампиона. Нека ваша подршка буде наша највећа снага - поручили су из Игокее.

Помоћни тренер Игокее Милутин Латинчић вјерује да су играчи схватили гдје су гријешили те да ће то исправити на вечерашњем мечу.

- Домаћин је сјајно је отворио утакмицу са 25 поена разлике након чега смо ми покушавали да се вратимо. Било је добрих момената, али нас је лош улазак у меч држао у минусу из којег се нисмо могли вратити. Утакмицу морамо што прије заборавити и окренути се наредном мечу - рекао је Латинчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана