Игокеа ангажовала замјену за Антабију Волера: Без Греја чекају Крку

Милан Зубовић
Игокеа ангажовала замјену за Антабију Волера: Без Греја чекају Крку

ЛАКТАШИ - Руководство Игокее брзо је реаговало након тешке повреде Антабије Волера и за само пет дана пронашло замјену за Американца који је завршио сезону након што му је оперисана Ахилова тетива.

Нови члан екипе из Александровца постао је Стивен Греј (1989) који долази из грчког Перистерија за који је играо од 2018, а кратко прије тога исте године био је члан Задра. Игра на позицији бека шутера, похађао је Универзитет Гонзага гдје је десети најбољи асистент и девети најбољи крадљивац лопти свих времена. Европску каријеру започео је у Вентспилсу, потом био члан Роана, краткотрајно либанског Тадамона, Гравлена, Дижона и грчког Лаврија. Био је најбољи стријелац првенства Француске 2015. године, а ове сезоне у ФИБА Лиги шампиона просјечно је постизао 21,4 поена и био проглашен за најкориснијег кошаркаша овог такмичења за октобар. Тада је Ритасу убацио 39 поена и имао индекс корисности 47, што је рекорд овог такмичења. Високо мишљење о новом појачању, који ипак неће дебитовати против Крке у недјељу од 19 часова у 15. колу АБА лиге, има и члан Игокее Милан Вулић.

- Потребна нам је замена за повређеног Волера и гледајући статистику ради се о одличном кошаркашу са добрим играчким карактеристикама. Драго ми је што је клуб брзо реаговао и нашао замену те се надам да ће и код нас наставити са истим партијама - изјавио је Вулић.

Бек Александровчана игра у добром ритму након опоравка од повреде и вјерује у наставак побједничког низа.

- Очекивања пред утакмицу су једноставна - идемо на победу. На нашем терену ми се питамо, спремамо се за Крку и напашћемо их одбраном јер све наше добре партије везане су за добру одбрану из којег стижемо до лаганих поена - рекао је Вулић.

Екипа је успјела да се одмори након два исцрпљујућа меча у само три дана.

- Имали смо дан и по одмора и одморили смо колико смо могли, а већ смо навикли на овакав учестали ритам одигравања утакмица тако да нам није тешко пало. Јесмо уписали две победе које смо већ архивирали и не вреди гледати уназад већ само напред. Тог рецепта смо се држали до сада, давао је резултате па ћемо наставити да га примењујемо и даље - истакао је Вулић.

Парови 15. кола, субота: Будућност - Партизан (18), Цибона - Морнар (20). Недјеља: Задар - Мега (17), Игокеа - Крка (19). Црвена звезда - Борац (одгођено). ФМП - Сплит (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана