И  Требиње на бициклистичкој мапи?

РТС
И  Требиње на бициклистичкој мапи?

Владимир Куваља, директор бициклистичке трке Кроз Србију, те трке Београд Бањалука, ужурбано почиње припреме за наредне велике међународне бициклистичке догађаје, а у том контексту сутра ће посјетити Требиње.

Послије одлично организоване 59. међународне бициклистичке трке кроз Србију која је завршена прије нешто више од двије седмицеи која је према мишљењу главног комесара из Холандије Едвина Крујсена оцењена највишом оценом, већ почињу припреме за нове изазове.

Куваља, који је иначе и директор Балканске бициклистичке федерације, разговараће са градоначелником Мирком Ћурићем и упознати се са спортском, путном и туристичком инфраструктуром у најјужнијем дијелу Српске.

Овакви састанци могли би бити наговјештај успјешне сарадње и неког важног догађаја који би могао да буде одржан у граду на Требишњици.

Да подсјетимо, Бањалука је добила организацију Свјетског првенста Гран Фондо за мастерсе у бициклизму 2021. године, а годину дана раније Куваља ће у центру Бањалуке организовати сличну трку која ће такође окупити бициклисте из цијелог свијета.

Интересантно је да је ове године, трка Кроз Србију стартовала први пут у 80 година постојања из друге државе, то јест из Републике Српске и Источног Сарајева, а домаћини етапа били су још и Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Мионица, Београд и Пожаревац.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана