Храброст и Лимож снове претворили у стварност

Милан Зубовић
Храброст и Лимож снове претворили у стварност

АНКАРА - Срећа је погледала кошаркаше Игокее и њиховог тренера Драгана Бајића. Пораз од Турк Телекома није оставио велике посљедице, јер је већ отписани Лимож одиграо за Александровчане и побједом на свом терену (88:83) ускратио Хапоелу наступ у другој фази елитног ФИБА такмичења.

Тамо ће заиграти Игокеа по први пут као прва екипа из региона након Партизана који је ову рунду изборио током сезоне 2016-17, у премијерном издању такмичења овог формата. Пласман међу 16 најбољих екипа Лиге шампиона добија на тежини, јер је Игокеа једини тим који је из квалификација стигао у ову рунду. Французи јесу помогли томе, али су и Александровчани одрадили велики посао, јер су уписали три побједе против ривала који су објективно на папиру много јачи. О буџетима, педигреу и искуству на међународној сцени да и не причамо. Међутим Бајићеви момци су храбро свима изашли на црту и заслужили да им се фортуна мало насмијеши.

- Рекао сам играчима прије утакмице да не треба да гледамо исход меча Лимож - Хапоел већ само себе и поштеним односом покушамо доћи до побједе. Ако поштено изгубимо можда нас друга утакмица награди што се и десило. Мали смо клуб из мале општине која броји 30.000 становника и огроман је успјех бити међу 16 најбољих екипа Лиге шампиона поготово када се зна са каквим смо громадама били у групи. Честитам момцима на пласману, стручном штабу и људима из управе. Хвала свима који нас прате и навијају за нас. Морам признати да сам јако срећан човјек - истакао је Бајић.

Захвалио је домаћем клубу на предивном гостопримству, а имао је замјерки на игру свог тима, јер је мало недостајало да их пораз много кошта.

- Нисмо се држали договора из припреме, поготово када је прво полувријеме у питању. Брза игра из које су проистекли лагани поени из транзиције одговарали су противнику. Од својих играча тражио сам да покушамо што више да успоримо противничку екипу и уведемо је у свој ритам, али то нисмо урадили на најбољи начин, поготово у првом полувремену. У другом полувремену “снизио” сам петорку и покушао да раширим противника и тада су многе ствари доста боље изгледале. Повели смо у једном тренутку, међутим, на крају нисмо имали довољно концентрације, а можда и среће у неким моментима. Срећа се мора заслужити, а нисмо је заслужили у овој утакмици, а Турк Телеком је играо боље и заслужено побиједио - рекао је Бајић.

Генерални менаџер Игокее Игор Додик честитао је екипи пролазак у топ 16 фазу.

- Историја је исписана! Велики успјех Игокее и чланова нашег клуба! Хвала играчима на свему! А Баја... Баја ти си креатор овога и имаш највеће заслуге за ово! Хвала ти на срећи коју си нам пружио! Честитам ТОП 16 фазу - написао је Додик на “Твитеру”.

Жријеб група требало би да буде обављен идућег уторка, а такмичење ће почети 2. марта и завршити 7. априла. Екипа из Александровца биће међу неповлашћеним тимовима гдје се још налазе Динамо Сасари, Нимбурк, АЕК, Нижњи Новгород и Рига док су преостала два клуба позната након синошњих мечева. Међу повлашћеним клубовима већ се налазе Тенерифе, Тофаш, Хапоел, Сарагоса, Стразбур, Брозе Бамберг и Турк Телеком. Биће формиране четири групе са по четири екипе (по двије из сваког шешира) и пласман на Фајнал ејт (6 - 9. мај) избориће по двије најбоље пласиране екипе.

Петровић хвали Бајића

Прослављени хрватски кошаркаш, некадашњи селектор репрезентације и многих европских клубова Александар Петровић похвалио је игру Игокее и честитао на проласку међу 16 најбољих Лиге шампиона.

- Постоје тренери које можемо апсолутно идентификовати са клубом у којем раде. Један од тих је и Драган Бајић. Искрене честитке и Игокеи на историјском успјеху - написао је Петровић на “Твитеру”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана