Храбри мотоциклисти одушевили гледаоце у Рогатици

Сретен Митровић
Храбри мотоциклисти одушевили гледаоце у Рогатици

Рогатица - У низу спортских манифестација уприличених поводом крсне славе и Дана општине Рогатица Преображења Господњег, централно мјесто припало је првенству Републике Српске и БиХ, те позивном за Србију у мото-кросу “Рогатица 2019”.

Пред великим бројем љубитеља мото-кроса одржано је шест трка у класама MX 65, MX 85 и MX ветеран, MX 1 и MX 2, на стази Птичијак у оквиру Спортско-рекреативног центра “9. јануар”, а наступила су 43 такмичара из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Хрватске.

У класи MX 65, у којој се такмиче наде мотоциклизма, прво мјесто освојио је осмогодишњи Вук Ћајић из АМД Рогатица, испред десетогодишњег Андреја Поповића из АМК Еро из Ариља и деветогодишњег Луке Лазовића из ГТЦ Расинг из Краљева.

У класи MX турист и MX ветеран такмичило се 12, односно пет мотоциклиста и побиједио је Ђорђе Чоловић из Мото Ланда (Београд), испред Владе Рајовића из Терморада (Чачак) и Крунисава Ивановића из МК Пожега промет. Код ветерана прво мјесто припало је Мирославу Милојевићу из МК Мирон Мото (Дервента), друго Дејану Пауновићу из ГТЦ Расинг и треће Жељку Павловићу из МК Маршал Бањалука.

Веома занимљива била је трка у класи MX 85. Наступило је 11 мотоциклиста и побиједила је, сасвим заслужено, Миа Рибић из СМК Савски Мароф, испред Вука Дрманца из АМД “Танаско Рајић” (Чачак), те Рогатичанина Михаила Ћајића.

Круна такмичења била је заједничка трка, уз одвојено бодовање, мотоциклиста у класи MX 1 и MX 2.

У класи MX 1 прво мјесто освојио је, возећи мотор “кавасаки” Матеј Јарош из МК Пожега промет са 25 бодова. Друго је, са 22 бода припало Петру Кундиду из МЦК Цетина (Сплит), који је такође возио “кавасаки”, док је трећи био Милош Ђорђевић из Терморада, са 20 освојених бодова.

У најзанимљивијој трци мотора, у класи MX 2, најбржи је био Ненад Петровић из АМК “Танаско Рајић”, на мотору “јамаха”, са 25 освојених бодова. Друго мјесто припало је Милићу Зимоњићу из МК Златибор, који је возио мотор “хонда” и освојио 22 бода, а треће Милану Вукајловићу из АМК “Танаско Рајић”, који је такође возио мотор “хонда” и освојио 20 бодова.

Организатор овогодишње трке, која је први пут бодована за првенство Републике Српске и БиХ, те била позивна за Србију, било је Ауто-мото друштво из Рогатице. Генерални спонзор у техничкој помоћи био је АМС Републике Српске, а покровитељ општина Рогатица, која је обезбиједила и плаћање дијела трошкова мотоциклистима, захвалнице свим возачима и пехаре побједницима.

Оживјели мото-крос

Браћа Ћајић, осмогодишњи Вук и четири године старији Михаил, иако још ученици основне школе, љубимци су рогатичке публике, јер са сваког такмичења доносе медаље.

Њих двојица су урадила много више за овај спорт него многи други, старији и у Рогатици за њих кажу да су оживјели мото-крос у овом дијелу Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана