Грк рјешава неефикасност: Мораитис потписао за Борац

Дарко Пашагић
Грк рјешава неефикасност: Мораитис потписао за Борац

БАЊАЛУКА - У наставку Премијер лиге БиХ Фудбалски клуб Борац биће јачи за грчког нападача Панајотиса Мораитиса, који је потписао уговор до краја сезоне уз могућност да буде продужен на још годину дана.

Мораитис је каријеру почео у Панетоликосу, потом играо за Панахаики и подгоричку Будућност, чији је члан био до почетка 2021. године. У дресу Подгоричана играо је са прилично доста успјеха, нарочито у првој сезони, па се на Градском стадиону надају да може бити права замјена за повријеђеног Јову Лукића.

- Послије детаљних љекарских прегледа брзо смо се договорили о сарадњи. За дан, два биће готова сва папирологија, тако да би Мораитис могао заиграти већ наредног викенда против Вележа, али наравно под условом да буде потпуно спреман. Наиме, није прошао припремни период и сигурно ће бити потребно једно вријеме да достигне одговарајући ниво форме. Ипак, надам се да ће тај период бити кратак, јер је редовно тренирао, додуше индивидуално - нагласио је директор Борца Дејан Лукендић.

Грк је на Градски стадион стигао као слободан играч, тако да за њега није плаћено никакво обештећење. Мораитис је играо за три млађе репрезентативне селекције Грчке (У18, У19, У21) и на шест мечева је постигао један погодак. Играјући за Панахаики на 72 утакмице постигао је 25 голова, а редове Подгоричана дошао је у јануару 2020. године. До краја тог првенства био је веома ефикасан и на 11 сусрета постигао 10 погодака, међутим, на почетку текућег шампионата Црне Горе није се прославио и на 18 званичних утакмица постигао је само два гола, од чега један Сарајеву у овосезонским квалификацијама за Лигу Европе.

- Сигурни смо се да ће Мораитис бити адекватно рјешење у нападу, јер је јасно да ће Јово Лукић због повреде рамена морати на операцију и за њега је сезона највјероватније већ завршена. Вјерујем да ће се Грк веома брзо аклиматизовати на нову средину и да ће бити веома важна карика нашег тима у наставку сезоне, у коме желимо да изборимо још један пласман на међународну сцену - додао је Лукендић.

Проблеми пред Вележ

Шеф стручног штаба Борца Марко Максимовић има великих кадровских проблема пред сусрет 21. кола Премијер лиге БиХ у којем ће Бањалучани бити гости Вележа. Сигурно је да ће сусрет пропустити повријеђени Марко Јовановић и Јово Лукић, те Ђорђе Милојевић, који је против Олимпика сломио прст. Због три жута картона неће играти Дино Ћорић, док је казну одрадио Синиша Дујаковић, али је његов наступ неизвјестан због повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана